VIDEO: Miestnym sa splnil sen aj nočná mora. Prúdy vína tiekli ulicami

Ku obrovskej škode došlo v obci Sao Lorenco de Bairro v Portugalsku. Čo sa niekomu môže zdať ako splnený sen je pre majiteľa vínneho skladu nočnou morou. Ulicami totiž doslova tiekli rieky vína.

vino-ulica-portugalsko Víno zaplavilo portugalské ulice. Foto: Twitter.com/Terror Alarm

Údajne nedošlo ku žiadnym zraneniam či stratách na živote, avšak materiálne škody v obci boli obrovské. Mnohí obyvatelia našli svoje domy, záhrady a pivnice zaplavené vínom.

Víno našťastie nespôsobilo žiadne zranenia. Video: Twitter/Pop Base

Majiteľom vína je spoločnosť Destilaria Levira, ktorá sa obyvateľom ospravedlnila a oznámila, že preberá plnú zodpovednosť za spôsobené škody. V najbližšej dobe sa chystá škody na vlastné náklady opraviť. Zároveň tvrdí, že sklady sú plné vína vzhľadom na klesajúci dopyt a prebytok vína v Európe.

Miestne spravodajské weby tvrdia, že príval vína sa za pomoci hasičov podarilo zastaviť skôr, než sa dostalo do miestnej rieky, čo by spôsobilo ekologické škody. Zachytený alkohol bol prevezený do čističky odpadových vôd, informuje portál Jornal de Notícias.


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok