Migrantov u nás pribúda. Máme sa obávať?

ŽILINA - Slovensko trápi nová vlna migračnej krízy. O situácii informujú nielen veľké slovenské médiá, ale aj ľudia na sociálnych sieťach, ktorí zachytávajú na mobily skupiny migrantov prechádzajúcich mestom. Nejde pritom iba o južné Slovensko, situácia sa priamo dotýka aj Žilinského kraja.

polícia Ilustračné foto: Lukáš Grinaj/TASR

Polícia Slovenskej republiky v reakcii na vlnu prichádzajúcich utečencov vydala stanovisko, v ktorom vyzýva ľudí, aby zachovali chladnú hlavu a pokoj. „Policajný zbor má situáciu pod kontrolou. V súvislosti s nelegálnou migráciou nedochádza k narušeniu verejného poriadku a do dnešného dňa neevidujeme spáchanie trestného činu,“ informovala polícia.

Dodávajú tiež, že situáciu nepodceňujú a v prípade akéhokoľvek podozrenia z páchania nelegálnej činnosti sú pripravení zasiahnuť. Toto stanovisko vydala polícia po tom, čo súčasný policajný prezident Štefan Hamran vyhlásil, že Slovensko má nedostatočné počty policajtov.

„Faktom zostáva, že Slovensko je pre migrantov iba tranzitnou krajinou. Migranti odchádzajú ďalej na západ,“ uvádza polícia.

O skupine utečencov v našom regióne sme vás informovali tu.


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok