Cestní piráti skončili. Na premávku dá pozor nový systém

ŽILINA – Ministerstvo vnútra sa chystá podporiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky novými stacionárnymi radarmi a kamerami. Tie budú umiestnené plošne na území celého Slovenska, 23 z nich sa dostane aj do Žilinského samosprávneho kraja.

Meranie rýchlosti laserovým radarom. Foto: František Iván/TASR Radary si posvietia na nezodpovedných vodičov. Foto: František Iván/TASR

Nové systémy sa špecializujú na automatizované odhaľovanie dopravných priestupkov. Zaistiť by mali nepretržitý dohľad nad cestami, informuje portál žilinak.sk.

Predpokladaná hodnota zákazky sa pohybuje v hodnote takmer 73-miliónov eur. Ministerstvo vnútra vyhlásilo v tejto veci verejné obstarávanie, ktoré zahŕňa nákup, montáž a sprevádzkovanie radarov a kamier. Tie si dajú pozor najmä na prekračovanie povolenej rýchlosti, prejazdy na červenú či nerešpektovanie značky STOP.

Kamery pribudnú nielen v krajskom meste, ale aj v Terchovej, Ružomberku, Tvrdošíne, Bielom Potoku či v Martine. Kontrola zastavenia na značke STOP bude umiestnená v Dolnom Kubíne – Radlinského. Vodičom odporúčame, aby jazdili opatrne a dodržiavali pravidlá cestnej premávky.


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok