Školy, dajte si pozor. Podvodník ponúka prednášky

TVRDOŠÍN – Občianske združenie Mladí o. z., známe tiež svojimi iniciatívami Mladí proti fašizmu, už nejaký čas organizuje prednášky na základných a stredných školách. V Tvrdošíne však došlo k bizarnému prípadu, prednášku takmer viedol úplne neznámy človek.

ZŠ Tomášikova v Košiciach otvorila dve triedy pre žiakov z Ukrajiny Ilustračný obrázok. Foto: František Iván/TASR

Školu totiž kontaktoval muž, ktorý sa vydával za externého spolupracovníka spomínaného združenia. Komunikáciu viedol zo svojho osobného účtu na Instagrame. Reagoval na výzvu, v ktorej školy prejavili o tieto prednášky záujem. Škola aj muž sa dohodli, prednáška sa mala uskutočniť na ďalší deň.

Na to, že niečo nie je v poriadku, prišlo združenie Mladí, keď si všimlo „príbeh“, ktorý škola uverejnila na svojich sociálnych sieťach. Okamžite školu kontaktovali a dozvedeli sa nepríjemnú správu. Školu kontaktoval podvodník.

Mladý muž nikdy v organizácii nepôsobil. Foto: archív Maja Kleinová Markovič

Žilinskému Štandardu sa pre situáciu vyjadril aj predseda O.Z Mladí Marek Mach. „Táto osoba o nás už v minulosti šírila dezinformácie. Je možné, že išlo o snahu zdiskreditovať naše združenie,“ uviedol. Podľa jeho slov zatiaľ k ďalším podobným situáciám na iných školách nedošlo.

Spomínané prednášky pritom majú byť objektívne a nezaujaté. V prípade, že by sa mužovi podarilo skutočne prednášku viesť, mohlo by dôjsť ku ovplyvňovaniu mienky študentov, nehovoriac o prítomnosti neznámeho muža školskom areáli. Združenie vydalo na svojich sociálnych sieťach jasné upozornenie, aby si školy dávali pozor a reagovali v takýchto prípadoch jedine na e-mailové správy z oficiálnej adresy združenia.


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok