Hrdé učiteľky reprezentujú mesto. Dostali aj ocenenia

TRSTENÁ – Pri príležitosti Dňa učiteľov ocenili učiteľov Základnej školy Pavla Országha Hviezdoslava za ich usilovnú prácu a ľudský prístup. Niektorí sa dokonca umiestnili na vysokých priečkach aj v rámci Slovenska.

380602921_788920179700594_2568071073522606696_n Ocenené učiteľky spolu s primátorkou mesta Trstená Magdalénou Zmarzlákovou. Foto: FB/Mesto Trstená

Plaketu Jána Amosa Komenského, ktorého narodenie si ľudia pripomínajú práve na Deň učiteľov a ktorá sa udeľuje pedagógom za ich úsilie a prínos školstvu, získali Daniela Putšková a Zlatica Murrayová. Informovalo o tom mesto Trstená na svojej FB stránke.

V rámci tohto ročníka Zlatého Amosa získala titul Učiteľ bez predsudkov aj Renáta Janoviaková. Ocenenia odovzdala osobne primátorka mesta Magdaléna Zmarzláková. Tá je podľa vlastných slov s kvalitou škôl a prácou pedagogického zboru v meste veľmi spokojná.

Obe učiteľky, ktorým udelili plaketu J. A. Komenského, už v minulosti za ich prácu odmenili. Daniela Putšková, ktorá v školstve pôsobí už 40 rokov, je držiteľkou špeciálneho ocenenia, ktoré získala v ankete Zlatý Amos. Zlatica Murrayová sa v tomto roku dokonca dostala do TOP 7 učiteľov Slovenska.