VIDEO: Kamerám sa nevyhol. Teraz ho hľadá polícia

DOLNÝ KUBÍN – Žilinský Štandard informoval čitateľov o prípade, v ktorom dvojica mužov sledovala zaparkované autá pred obchodným domom. Jeden z dvojice dokonca ukradol z vozidla aj finančnú hotovosť. Niekoľko dní po zverejnení nášho článku zverejnila polícia verejnú výzvu o pomoc pri identifikácii muža.

380423393_635102982111852_4778170178342522629_n (1) Muža zachytila kamera. Polícia pátra aj po svedkovi. Foto: Facebook

Vo videu, ktoré sme zverejnili ešte 21. septembra, si páchateľ obhliada okolie a potom otvára dvere bielej dodávky a vyberá z nej hotovosť.

Dolnokubínski policajti teraz vyšetrujú prípad ako trestný čin krádeže. Žiadajú verejnosť o pomoc pri identifikácii zlodeja, podľa niektorých je však takéto tempo práce pomalé. „O tomto pánovi bolo dlho známe, že sa obšmieta pred nákupnými centrami. Správy a fotky boli na všetkých dostupných skupinách z okolia,“ vyjadril svoju nespokojnosť jeden z užívateľov sociálnych sietí so slovami, že pokiaľ by išlo o hoax, polícia by ho určite zverejnila ako prvý.

Iní ponúkali návrhy, ako situáciu vylepšiť. „Stačí postaviť hliadky na parkovisko ku Kauflandu. Už veľa ľudí apelovalo, že tento muž tam chodí a polícia nič nerobí,“ vyjadril sa ďalší nespokojný muž.

Polícia hľadá svedka, ktorý bol na mieste udalosti. Ten by mohol objasniť okolnosti prípadu. Video, ktoré sa Žilinskému Štandardu podarilo získať, zachytáva podozrivého muža priamo pri čine. Aj autorovi videa bolo vyčítané, že nezakročil a páchateľa nechytil. Autor videa sa nám bližšie k situácii nevyjadril.

Video zachytáva podozrivého muža priamo pri čine. Video: Facebook

Pokiaľ máte informácie o lúpeži, obráťte sa na najbližší policajný útvar alebo na bezplatné telefónne číslo 158.