Mexiko, Nový Zéland, Hong Kong. O psovi za volantom, ktorého zastavili slovenskí policajti, píše celý svet

O Slovensku uplynulý víkend informovali spravodajské portály naprieč celým svetom. A nielen pre parlamentné voľby a potenciálny návrat Roberta Fica k moci.

pes Foto: Polícia SR

Polícia SR zverejnila v piatok na Facebooku jeden z najkurióznejších príspevkov vôbec. V tom čase však zrejme netušila, že bude patriť aj medzi jej najvirálnejšie. A zďaleka nielen v našej krajine.

Pripomeňme, že muži zákona koncom minulého pracovného týždňa publikovali správu, podľa ktorej senickí policajti zastavili pre prekročenie rýchlosti v obci Šterusy psa. Aspoň na prvý pohľad.

„Namiesto fotky vodiča sa do kamery krásne usmieval hnedý poľovnícky pes, ktorý poslušne sedel za volantom škodovky a vykúkal cez predné sklo nádejné mladé srnky,“ napísala polícia a ubezpečila, že nejde o fejk ani fotomontáž.

Samozrejme, vozidlo v skutočnosti ovládal človek, konkrétne 31-ročný muž z okresu Piešťany. Ten hliadke tvrdil, že jeho domáci miláčik mu predtým znenazdajky preskočil na kolená.

„Prehratý záznam však náhly pohyb v aute nezaznamenal. Senickí policajti mu za porušenie dopravných predpisov uložili na mieste blokovú pokutu,“ oponovala jeho slovám polícia.

Tá zároveň apelovala na vodičov, aby si psa pri preprave autom riadne zabezpečili nielen pre jeho bezpečnosť, ale aj pre bezpečnosť celej posádky. Zároveň pripomenula, že za týmto účelom existuje celý rad ochranných systémov, ktoré by majitelia zvierat mali využiť.

Prešlo sotva niekoľko hodín a z úsmevnej, no zároveň aj nebezpečnej príhody na slovenských cestách sa stala celosvetová udalosť.

O bizarnom incidente informoval napríklad jeden z najväčších amerických bulvárov New York Post, jeden z najstarších novozélandských denníkov New Zealand Herald, známe noviny South China Morning Post z Hong Kongu, izraelský Jerusalem Post, mexický regionálny denník La Razón či dokonca informačná a analytická spravodajská stránka Khabar z Uzbekistanu a mnohé ďalšie.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok