Doma aj v Európe rozbehnutý Slovan sa pokúsi pribrzdiť Ľubľana

BRATISLAVA – Druhé kolo skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy prinesie v skupine A dôležitý duel medzi slovinským majstrom NK Olimpija Ľubľana a mužstvom ŠK Slovan Bratislava. Na zápas vycestuje 1 200 bratislavských ultras.

Belasí v stredu docestovali do Ľubľany, ich let trval necelú hodinu. Slovenský majster vyrazil na dôležitú výpravu v kompletnom zložení. „Hráči sú zdraví, na zápas máme k dispozícii kompletný káder,“ povedal asistent trénera Boris Kitka na bratislavskom letisku. „Olimpija je doma veľmi nepríjemná.“

„Je cítiť, že má viacero portugalských futbalistov, čo vplýva na štýl hry. Čaká nás technické mužstvo, ktoré hrá na veľa krátkych prihrávok. V predkolách odohrala Olimpija výborné zápasy: vyradila Ludogorec a veľmi dobre vzdorovala Galatasarayu. Musíme byť dobre pripravení, čaká nás veľmi ťažký zápas,“ avizuje Boris Kitka.

Po prvom kole skupinovej fázy Konferenčnej ligy majú slovanisti tri body za víťazstvo 2:1 nad Klaksvíkom z Faerských ostrovov, Olimpija prehrala na pôde francúzskeho Lille 0:2. Duel v Ľubľane môže dosť napovedať o postupových ambíciách jednotlivých tímov zo skupiny. „Minulý rok sme do skupiny nevstúpili dobre, čo sme sa teraz snažili napraviť a na úvod sa nám podarilo zdolať Klaksvík.“

Slovinský majster prehral v úvodnom kole na pôde favorizovaného Lille 0:2. Foto: FB NK Olimpija

„Vieme, že skupina môže byť na tých troch pozíciách vyrovnaná. Treba to brať realisticky, Lille bude pravdepodobne jasný favorit. Cestujeme tam aj s tým vedomím, že duel v Ľubľane môže veľa ukázať, ako sa skupina bude vyvíjať. Ak by sa nám podarilo bodovať, bolo by to veľmi dobré, no v každom prípade po štvrtku určite nebude nič hotové,“ upozornil Boris Kitka.

„Dva nasledujúce zápasy, ktoré nás čakajú pred reprezentačnou prestávkou, by sme chceli zvládnuť. Netreba však až tak prihliadať na to, ako sa komu darí v domácej lige. Toto je Európska konferenčná liga, iná súťaž. Až na ihrisku uvidíme, kto je v akej forme. Verím, že to zvládneme, cestujeme s cieľom bodovať,“ povedal útočník Dávid Strelec pred odletom. Ľubľana hostí Slovan vo štvrtok o 18:45.

(skslovan.com)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok