Útok na Izrael: Bojovníci Hamasu zabitú vojačku vyzliekli donaha. Zajali množstvo civilistov a ukoristili desiatky kusov techniky

IMG_0067 Bojovníčka Izraela v zajatí Hamasu. Foto: X

Bezhraničné barbarstvo predvádzajú militanti hnutia Hamas, odkedy nečakane napadli Izrael raketovými aj pozemnými útokmi. Zábery činov, ktoré popierajú základné humanitárne zásady a ľudské práva, sa šíria internetom. Upozorňujeme, že príspevky nie sú vhodné pre deti, mladistvých a citlivé povahy.

Na sociálnej sieti X sa od ranných hodín šíri nepreberné množstvo videí, ktoré dokumentujú neľudské zaobchádzanie militantov s Izraelcami. Na jednom zo zverejnených videí vidno, ako na terénnom aute odvážajú zranenú príslušníčku armády.

https://twitter.com/MyLordBebo/status/1710595177734189472

Na inom videu vlečú do zajatia nielen izraelskú bojovníčku, ale aj jej partnera.

Vulgárne porušovanie elementárnych zásad ľudskosti militanti predvádzajú aj na inom zázname, kde zreteľne vidno telesné ostatky izraelskej vojačky vyzlečenej donaha. Dolné končatiny mŕtvoly sú zlomené do neprirodzenej polohy a barbarizmus scenérie dopĺňajú nekonečné výkriky: „Allah akbar!“

Príslušníci hnutia Hamas sa neštítia namieriť násilné správanie ani voči civilistom, pričom na jednom z videí zreteľne vidieť, ako niekoľko z nich vedú proti ich vôli, zrejme do pásma Gazy.

Postup militantov nemá obdoby ani z vojenského hľadiska. Zábery zo sociálnych sietí dosvedčujú, že v rukách Hamasu sa ocitli desiatky kusov vojenskej techniky.

Izraelská armáda v sobotu pred večerom oznámila, že na 22 miestach južného Izraela pokračujú boje aj po 12 hodinách od spustenia útokov militantov z palestínskeho hnutia Hamas, ktorým sa prekvapujúco podarilo preniknúť do tejto oblasti.

Hlavný hovorca izraelskej armády kontradmirál Daniel Hagari vo vyhlásení uviedol, že „v južnom Izraeli nie je komunita, kde by sme nemali vojakov“. Dodal, že Izrael znovu získal kontrolu v niektorých komunitách, ale armáda tam chodí preverovať situáciu, aby sa uistila, že sú v bezpečí. Hagari tiež potvrdil, že rukojemníci sú stále zadržiavaní v dvoch mestách – Ofakim a Beeri.

„Sú tam špeciálne sily s vysokopostavenými veliteľmi a vedú boje s ostrou streľbou,“ uviedol hovorca izraelskej armády. Doplnil, že Izrael zo vzduchu útočí na ciele v pásme Gazy a už sa blíži začiatok pozemných operácií. Neposkytol presnejšie informácie, ale dodal, že do tejto prísne opevnenej stráženej oblasti posielajú ďalšie štyri divízie vojakov a tanky.

Izraelské bojové lietadlá zasiahli v sobotu popoludní v Gaze tri viacpodlažné budovy, informovali novinári agentúry AFP. „Teroristická organizácia Hamas zámerne umiestňuje svoje vojenské prostriedky do srdca civilného obyvateľstva v pásme Gazy,“ uviedla armáda vo vyhlásení potvrdzujúcom útok. „Pred útokom IDF (armáda) vopred varovala okupantov… a požiadala ich o evakuáciu,“ uviedla izraelská armáda.

(min)


Ďalšie články