VIDEO: Na námestí hučali krásne stroje. Motorkári sa lúčili so sezónou

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Motorkári sa už tradične lúčia s rozpálenými cestami a letným vetrom vo vlasoch. Blížiaca zima vyhnala nadšencov na námestie, kde sa rozhodli vzdať hold sebe aj svojim motorkám. Stovky jazdcov si dopriali poslednú míľu roka 2023.

mila Motorkári nechali svoje mašiny znieť. Foto: mesto Liptovský Mikuláš

Hučanie motorov na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši symbolizuje každoročne v jeseni koniec motorkárskej sezóny. Mnohí nadšenci už čoskoro odložia svoje stroje do bezpečia pred snehom a mrazom. Ešte predtým si však dopriali poslednú tohtoročnú míľu z Liptovského Mikuláša do Kráľovej lehoty, ktorá je od mesta vzdialená približne 16 kilometrov.

Na jazde sa zúčastnili nie len regionálni motorkári. Podujatie je motorkárskej komunite veľmi dobre známe a zúčastňujú sa aj jazdci zo susedných Čiech, Maďarska či z Poľska. Motorkárov sme sa pýtali, čo pre nich znamená jazda a motorka.

„Motorku som dostal na 60-tku. Tak si užívam darček,“ povedal nám Norbert.

„Jazdím na motorke od roku 1980. Motorka je určitý životný štýl podmienený skúsenosťami. Som rád, že jazdím roky tak, že sa stále dokážem vrátiť v pohode domov,“ vyjadril sa pre Žilinský Štandard motorkár Dodo.

Scarlett sa tiež nenechala zahanbiť. „Jazdím od júna tohto roku. Je to sloboda, adrenalín a životný štýl. Som šťastná, že som sa rozhodla kúpiť si motorku,“ tvrdí.