Plán B padá. Bojovníkov proti Ficovi postihol Kiskov syndróm

Fico má hneď po prvom týždni rokovaní na dosah stoličku premiéra. Išlo to rýchlo a hladko. Pretože Šimečkove pokusy zahnať Pellegriniho od Fica a získať ho do širokej koalície uviazli. Dôvodom nie je len nerozhodnosť KDH alebo výsledok volieb. Hlavným vinníkom je politické ochorenie, známe ako Kiskov syndróm.

profimedia-0808632617 Michal Šimečka. Foto: Profimedia.sk

Postihlo Šimečku, Sulíka aj Majerského. Jedinec s Kiskovým syndrómom trpí nechutenstvom, apatiou, odovzdanosťou. Pomerne často opakuje, že chce ísť domov. Očakávať od pacientov s touto diagnózou, že budú aktívni, nezlomní a bojovní, je márne.

Nejde to. Ponuka progresívcov (a ich partnerov) pre Pellegriniho nebola silná, ale vlažná. A to na prelomenie výsledku volieb, akokoľvek tesného a politicky otvoreného, nemôže stačiť. Iná ako Ficova vláda je stále možná, no bola by veľkým prekvapením.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.