FOTO: Na motorkársku akciu dorazili policajti

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Na tradičnom ukončení motorkárskej sezóny na Námestí osloboditeľov sa zúčastnili aj policajti. Neprišli však zatýkať, ale užiť si atmosféru a dohliadnuť na poriadok. Redakcia Žilinského Štandardu zároveň zisťovala, čo pre majiteľov motoriek jazdenie znamená.

386729859_630570412579219_5720082893252331015_n Policajti nikoho nezatkli, užili si atmosféru a dbali na bezpečnosť. Foto: PZ ZA

Medzi stovkami krásnych strojov sa zjavili aj zeleno-bielo-žlté motorky Policajného zboru. Policajti si tiež prišli užiť atmosféru a rozlúčiť sa so sezónou. Spoločne s motorkármi sa vybrali na Poslednú míľu, pričom sa starali aj o bezpečný priebeh celej akcie.

Žilinský Štandard oslovil komunitu motorkárov s otázkou, čo pre nich znamená motorka a jazda na nej. Uvádzame tie najlepšie vyjadrenia motorkárov:

  • Motorka pre mňa znamená absolútnu slobodu, vypnutie od negatívnych myšlienok. Prísun adrenalínu a uvedomenie si, že človek je smrteľný a nič nie je samozrejmé.
  • Jazdím na motorke od roku 1980, motorka je určitý životný štýl, ktorý je podmienený skúsenosťami. Som rád, že jazdím roky tak, že sa stále dokážem vrátiť v pohode domov.
  • Motorka sú pre mňa krídla a jazdenie sloboda. Keď sadnem na moje krídla, môžem letieť slobodne, hlava sa vznáša, vyčistí od všetkých dennodenných povinností, starostí aj radostí. Je to čas, ktorý je iba náš a pre nás a všetko navôkol vnímame úplne inak.
  • Jazdím 30 rokov. Mám viac motoriek. Jazdím preto, aby som žil, žijem pre to, aby som jazdil. Nie je to koníček, je to životný štýl. Motorkári (a psičkári) sa zoznamujú so ženami extrémne ľahko.
  • Na motorke som začal jazdiť len od tejto sezóny. Konečne som si splnil sen o motorke a začiatkom leta som si dorobil vodičský preukaz skupiny A. Motorka mi dáva strašne veľa. Hlavne človek dokáže perfektne vypnúť aj po náročnom dni. Motorka ma naučila, že aj cesta 1000-krát odjazdená na aute nie je tá istá, ako keď ju zjazdím na motorke.