Pohľad do duše progresívneho aktivistu

Progresívna ideológia zhoršuje duševné zdravie, naznačujú prieskumy. Čím to je? Členovia opačného názorového tábora sa s konzervatívcami o svojom prežívaní nerozprávajú. Náhľad do ich duše teda môže poskytnúť bývalá progresívna feministka. Prečítajte si text, ktorým Dana Vitálošová rozšírila svoj prejav na Konzervatívnom summite. 

GUSD meeting on LGBTQI+policies is shadowed by violent clashes Ilustračná fotografia. Foto: Profimedia.sk

Zatiaľ čo duševné zdravie sa mladým ľuďom v USA zhoršuje od roku 2010, tí čo veria v „progres“ trpia depresiami omnoho častejšie, než ich konzervatívne náprotivky. V roku 2022 to zistili výskumníci z Columbia University, ktorí sa pozreli na duševné zdravie 18-ročných Američanov.

Psychickú kondíciu progresívcov na Slovensku zatiaľ nikto neskúmal. No keď som ešte bola progresívnou feministickou aktivistkou (2014 – 2019), nestačila som sa čudovať, koľko mojich feministických kamarátok vykazovalo známky duševných porúch. Nehovorím to preto, aby som sa im vysmievala. Považujem ich za dobrých ľudí. Možno práve preto, že boli prirodzene empatické, im progresívna ideológia svojím scitlivovaním“ pôsobila také ťažkosti.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami