Bol to slabý výkon, zle sa na to pozeralo, ale s 3 bodmi z Luxemburska smerujeme na ME vo futbale

Luxembursko - Slovensko Foto: Jaroslav Novák/TASR

Slovenskí futbaloví reprezentanti vyhrali v dôležitom kvalifikačnom zápase majstrovstiev Európy nad domácim Luxemburskom tesne 1:0, a urobili veľký krok smerom k postupu na budúcoročný záverečný turnaj. Upevnili si druhé miesto v tabuľke J-skupiny znamenajúce prienik na EURO, pred včerajším súperom, ktorý je na tretej pozícii, majú náskok päť bodov. V praxi to znamená, že Slovákom stačí v novembrových dvoch záverečných dueloch získať jeden bod.   

Zverenci trénera Francesca Calzonu majú dôvod na malú oslavu napriek nevýraznému hernému prejavu. Kým v ostatnom čase sa v súvislosti so slovenskou futbalovou reprezentáciou skloňovali skôr kladné prívlastky, na pondelňajšom výkone sa pozitíva hľadajú iba ťažko.

Hra, najmä v prvom polčase, nevyzerala vôbec dobre. Prihrávky neboli presné, úspešnosť osobných súbojov sa blížila k nule a pressing súpera robil v plánoch Slovákov veľkú neplechu. Stred poľa patril húževnatým Luxemburčanom, a hostia sa nedokázali presadiť ani po krídlach.

Motivovaní domáci hrozili väčšinou po chybách hráčov v bielych dresoch. Môžeme byť iba radi, že žiadnu príležitosť nevyužili. Nebezpečenstvo hrozilo najmä v 21. minúte, keď rozhodca po zákroku Vavra najprv odpískal penaltu, ale po prezretí videa tento verdikt odvolal. Ak by domáci po prvom polčase viedli 3:0, asi by sa proti tomu nedalo veľmi namietať.

Rozhodol futbalista zo slovenskej ligy       


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami