Lahodná vôňa jedla prilákala aj predsedu kraja, nechýbala ani živá hudba

MARGECANY – Ochutnávka tradičných špecialít zo Spiša, Šariša či Gemera. Aj o tom bol 13. ročník festivalu jedla a dobrej zábavy Margecianske fajnoty. Na podujatí nechýbal ani predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka.

391694917_909526620537772_3128922159315081376_n Tradície v kraji ožili. Foto: Facebook

„Úprimne vám poviem, keď sa začne jeseň, odpočítavam dni do tohto festivalu. Mám rád tú atmosféru, vždy usmiate tetušky a ten pocit hrdosti, že pochádzame z nášho kraja,“ vyjadril sa na svojich sociálnych sieťach Trnka.

„Vďaka neustále rastúcej kvalite priláka každoročne mnoho domácich, ale aj medzinárodných kuchárov. S hrdosťou môžem povedať, že patria medzi TOP podujatia, ktoré náš kraj ponúka. Fajnoty sú príkladom toho, ako sa gastronómia môže stať nástrojom pre oživenie a udržanie tradičných hodnôt a umožňuje nám oslavovať našu kultúru, dejiny a chuťové zážitky, ktoré s ňou súvisia,“ dodal Rastislav Trnka.

Predseda kraja si pochutnal na tradičnom jedle. Foto: Rastislav Trnka/Facebook

Margecianske fajnoty sú však festivalom nielen lahodných vôní, ale aj pestrej muziky. Na pódium vystúpili detské súbory zo Spiša, aj folklórne skupiny a súbory z ďalších regiónov Slovenska.