VIDEO: Hasiči museli použiť ťažkú techniku. Takéto rozuzlenie prípadu by ste však nečakali

ŽILINA – Na Jaseňovej ulici zasahovali vo štvrtok 19. októbra hasiči. Ľudia sa s napätím prizerali a očakávali, že sa z niektorého okna začne valiť dym. Príbeh mal však úplné neočakávaný a úsmevný koniec.

Irene (5) Úsmevný, no stresujúci prípad v Žiline. Foto: Pixabay

O zaujímavý pohľad nemali núdzu obyvatelia Jaseňovej ulice v Žiline. Veľké hasičské autá sa pokúšali dostať do jedného z bytov cez okno. Čo však na prvý pohľad vyzeralo ako záležitosť života a smrti, sa zmenilo na celkom nevinný príbeh 9-ročného dievčatka.

Všetko sa to začalo jej matkou, ktorá si s menšími deťmi vyrazila na ihrisko. Doma na ten krátky čas nechala 9-ročnú dcéru, s ktorou bola v kontakte cez telefón. „Idem sa najesť,“ povedala dcéra mame a telefón položila. Neskôr však nereagovala na telefonáty, klopanie ani zvonček. Matka v panike a strachu okamžite zalarmovala záchranné zložky.

Zatiaľ čo nás ostatných trhá zo spánku budík, toto dievčatko prišiel zobudiť hasičský zbor. Video: Facebook

„Jednotka po príchode na miesto udalosti zistila, že v byte na 7. poschodí bytového domu je vymknuté maloleté dieťa. Hasiči do bytu vstúpili pomocou výškovej techniky cez otvorenú ventilačku. Vnútri bolo nájdené dieťa bez zranenia, ktoré bolo odovzdané rodičom,“ uviedla pre Žilinský Štandard hovorkyňa krajského riaditeľstva hasičského zboru Mária Pohnanková Zahatlanová.

Dieťa zrejme po dobrom obede jednoducho zaspalo sladkým, tvrdým spánkom. Jej náhle „životné“ rozhodnutie – dať si „šlofíka“, však uviedlo do pohotovosti nie len 7 hasičov s 3 kusmi hasičskej techniky a niekoľko zvedavých Žilinčanov, no najmä na smrť vystrašenú mamu, ktorá po stresujúcej udalosti určite nabudúce zoberie von všetky svoje deti naraz.