Sulík odovzdáva stranu progresívcom

Richard Sulík urobil ďalšie zo svojich sporných rozhodnutí s mierne deštruktívnymi následkami. V marci chce skončiť ako predseda strany. To bude zrejme znamenať aj postupný koniec SaS.

Igor Matoviè ustál odvolávanie, zostáva vo funkcii ministra financií Richard Sulík. Foto: TASR.

Sulíkova SaS má totiž dva problémy, ktoré jej komplikujú výmenu lídra. Nemá zálohy vo verejnej podpore. Akýkoľvek, aj mierny pokles voličov ju môže potopiť. A nemá dvojku v strane. SaS nemá lídrov. Má len lídra – a potom zástup zručných aj menej zručných robotníkov.

Ak Sulík v marci naozaj skončí ako predseda a následne sa vytratí do europarlamentu, bude to znamenať, že stranu odovzdáva progresívcom. Jednak preto, že SaS bez Sulíka je vlastne progresívny spolok. Stačí sa pozrieť na prvú štvorku poslancov za Sulíkom: Kolíková, Gröhling, Marcinková, Cigániková. Všetci by mohli byť tvárami Progresívneho Slovenska (ako Poliačik).


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.