Babička Justínka oslávila svoje sté narodeniny

MÚTNE – Krásneho stého jubilea sa dožila obyvateľka obce Mútne Justína Karliaková. Na jej oslave sa nezúčastnila iba rodina, ale aj starosta. Nechýbali krásne fotografie a priania od obyvateľov.

395116126_714366794058853_772022609045453240_n Na oslave sa zúčastnil aj starosta obce Marián Murín. Foto: obec Mútne

Pani Justína Karliaková, ktorá sa 4. októbra 2023 dožila krásnych 100 rokov, je pre obec inšpiráciou aj vzácnosťou. Mnohí vyzdvihujú jej náročnú životnú púť pretkanú veľkými spoločenskými aj kultúrnymi zmenami. Koniec koncov, pani Karliaková prišla na svet v roku 1923, teda len pár rokov po skončení prvej svetovej vojny.

Narodila sa do prvého Československa. Zažila tiež druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie aj príchod komunizmu. Prešla si Nežnou revolúciou aj vznikom samostatnej Slovenskej republiky.

„Bol som na oslave prítomný aj ja. Chvála Bohu, že sa dožila krásneho výročia v zdraví a pri pevnom rozume,“ uviedol pre Žilinský Štandard starosta obce Marián Murín. Obec zároveň praje pani Karliakovej všetko najlepšie. „Nech deň za dňom Vaše srdce stále rastie v láske s najbližšími. Nech radosť zo života Vaša duša nikdy nestratí a nech pevné zdravie Vás neopustí,“ uviedla obec na svojich sociálnych sieťach.

Obyvatelia obce nechceli s gratuláciami ostať pozadu. „Prajem všetko najlepšie, požehnaný vek,“ napísala v komentároch Emília.