Príprava projektu Zelená domácnostiam je v plnom prúde. Koncom októbra prichádza so zásadnou zmenou

Koncom septembra sme priniesli niekoľko rád a tipov, ako ušetriť na energiách. Okrem zateplenia je na Slovensku záujem aj o efektívnejšie vykurovacie zariadenia. A na rozdiel od projektu Obnov dom, kde víťazili rýchle prsty, Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) avizuje, že Zelená domácnostiam sa bude realizovať inak. Zároveň oznámila, že jej nové podmienky podpory zverejní 30. októbra.

Dni Energií na Slovensku v Košiciach Tepelné čerpadlo. Ilustračné foto: Milan Kapusta/TASR

Už v minulom týždni pribudli na portáli agentúry dva dokumenty – podmienky registrácie do zoznamu oprávnených zariadení v rámci národného projektu Zelená domácnostiam účinné od 20. októbra a k nim usmernenie. „Nebude to ďalšie kolo a ani príležitosť pre rýchle prsty. Začíname úplne nové obdobie s novými podmienkami, s novým zoznamom zariadení aj zoznamom oprávnených zhotoviteľov,“ vyjadril sa v júli generálny riaditeľ SIEA Stanislav Jurikovič.

V novom projekte Zelená domácnostiam bude na poukážky vyčlenených 161 miliónov eur, z toho 59 miliónov eur pre domácnosti v Bratislavskom samosprávnom kraji.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.