Bosé dieťa žobralo pred obchodom, rodičia sa len pozerali

ŽILINA – Bizarný prípad, v ktorom pohasína všetka ľudskosť. Na mestskú políciu prišiel počas víkendu telefonický oznam o bosom dieťati, ktoré žobralo pred Tescom. Aj takéto smutné príbehy musia policajti riešiť.

Irene (3) Ilustračný obrázok. Foto: 1day/Leher

Viac detailov sme sa pokúšali zistiť priamo od zástupcu náčelníka Mestskej polície v Žiline, no keďže ide o chránenú osobu, nemohol nám poskytnúť bližšie informácie o veku dieťaťa. Dozvedeli sme sa však zarážajúcu informáciu. „Mestská polícia bola privolaná pred HM Tesco. Bolo zistené, že na mieste sú prítomní aj rodinní príslušníci maloletej osoby,“ prezradil pre Žilinský Štandard zástupca náčelníka mestskej polície Martin Matejko.

Podľa jeho slov všetko nakoniec dobre dopadlo, otázne však ostáva, prečo nechali rodičia svoje dieťa žobrať pred obchodným domom. Aby toho nebolo málo, polícia údajne cez víkend riešila presne 163 priestupkov, pričom žobrajúce dieťa bolo iba jedným z nich. Medzi ďalšie prípady patrili krádež materiálu zo stavby, dopravná nehoda či neúspešný lupič, ktorý ostal visieť za nohavice na plote na Národnej ulici.

Mestská polícia teda má čo robiť s udržaním poriadku, nehovoriac o blížiacom sa sviatku, počas ktorého bude v meste a jeho okolí ešte viac ľudí. „Súčasne vykonávame opatrenia, ktorých cieľom je zabezpečenie verejného poriadku na cintorínoch a v ich okolí,“ vyjadrila sa mestská polícia na svojej facebookovej stránke. Občanov vyzýva, aby si v autách nenechávali žiadne cennosti a boli ohľaduplní voči svojmu okoliu.