VIDEO: Boli sme na špeciálnej prehliadke v Bojniciach. Nočný romantický zámok odhalil tajomné príbehy

BOJNICE – Netradičný pohľad na symboliku tmy a svetla prostredníctvom mýtov, symbolov a alegórií ponúkli prehliadky počas jesenných prázdnin návštevníkom Bojnického zámku.„Dnešná takmer hodinová špeciálna prehliadka Svetlo – noc viedla netradične z hradnej priekopy cez Francúzsky park a hrobku do priestorov Stredného hradu," informovala vedúca oddelenia komunikácie Múzeum Bojnice Slavomíra Lenhartová.

title 1200 x 630_00
Videoreportáž: Netradičný pohľad na symboliku tmy a svetla na Bojnickom zámku. Zdroj: Stanislav Vavro

„Návštevníci sa mali možnosť počas posledných dvoch októbrových dní dozvedieť o najstarších dejinách nášho zámku, o Sviatku všetkých svätých a Dušičiek, o pôvode keltskej slávnosti slávnosti Samhain (Halloween), o žido-kresťanskej tradícii narodenia Ježiša Krista a o tajomnom a bájnom Prométeovi,“ doplnila sprievodkyňa.

„Verím, že romantické nádvoria ukryté v tieni zámockých veží, ako aj interiéry Bojnického zámku si u návštevníkov získali s večerným šerom tajomnú atmosféru,“ vyjadrila sa Lenhartová.

Záver prehliadky viedol kroky návštevníkov do rodinnej hrobky, v ktorej našiel miesto posledného odpočinku gróf Ján Pálfi, posledný šľachtický majiteľ Bojnického zámku.