Takmer štyridsať opitých vodičov za sedem dní. Polícia dvíha varovný prst

ŽILINA – Polícia sa na opitých vodičov pozerá čoraz prísnejším pohľadom. Početnejší výskyt reflexných viest vedľa cesty nie je náhoda, alkohol za volantom sa stáva čoraz väčším problémom.

policia_TS74732-1024x575 Ilustračný obrázok. Foto: Tomáš Somr

Za predchádzajúci týždeň – konkrétne 45. týždeň intenzívneho monitorovania ciest v súvislosti s alkoholom – zastavili policajti v Žilinskom kraji až 39 vodičov pod vplyvom alkoholu. Alarmujúce číslo nezľahčuje skutočnosť, že 18 z týchto vodičov viedlo nemotorové vozidlo, teda napríklad bicykle. Polícia o tom informovala v tlačovej správe.

Polícia si posvietila na 19 previnilcov z radov vodičov áut, pričom až 10 z nich malo výsledok dychovej skúšky nad 1 promile. Zvyšných 9 nafúkalo menej ako 1 promile. Našiel sa aj odhodlaný vodič, ktorý fúkať odmietol.

Žilinskí policajti zaznamenali za minulý týždeň dve dopravné nehody spôsobené alkoholom, pričom práve alkohol býva najčastejšou príčinou dopravných nehôd. Polícia preto opätovne v rámci svojej kampane vyzýva vodičov, aby nesadali za volant opití. Ohrozujú tým totiž nie len seba a ostatných účastníkov cestnej premávky, ale aj ich rodiny, priateľov a známych.