Miňo Stoch ukončil kariéru v tichosti: Ponuky mi nedávali zmysel

Slovenský futbalista Miroslav Stoch si v mladosti vyskúšal pôsobenie v FC Chelsea, neskôr získal ligové tituly v Holandsku, Turecku, Spojených arabských emirátoch aj v Česku. Dlhé roky patril aj k oporám reprezentácie. Po lete 2022 sa však na profesionálnych trávnikoch už neobjavil. A nenápadne ukončil kariéru.

tréning slovenských futbalistov, Stoch Miroslav Stoch. Foto: Branislav Raško/TASR

Posledným profesionálnym klubom v kariére Miroslava Stocha zostal český Liberec. Pôsobenie v tamojšom Slovane mu nevyšlo podľa predstáv. V lige odohral iba 261 minút a strelil jeden gól. Už skôr bolo zrejmé, že k predĺženiu tejto spolupráce nedôjde a špekulovalo sa, kde by sa mohol nevysoký krídelník pokúšať reštartovať kariéru. Napokon urobil to, čo mu vždy išlo najlepšie na ihrisku i mimo neho – všetkých prekvapil. Rozhodol sa zavesiť kopačky vrcholového futbalistu na klinec.

„Keď sa mi skončila pred rokom v lete zmluva s Libercom, tak vtedy som sa tak nejako rozhodol. Mal som síce nejaké ponuky, ale už mi to nedávalo nejako extra zmysel, či už platovo alebo čo sa týkalo destinácie. Takže skončil som tak potichučky, neoznamoval som to nejako verejne,“ povedal s odstupom Miroslav Stoch, ktorého spoluhráči volali Miňo.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.