Nepochopiteľná tragédia na východe: Deviatak Roman skočil počas vyučovania zo strechy školy

Deviatak Roman skočil v Parchovanoch pri Trebišove zo strechy školy Deviatak Roman skočil v Parchovanoch pri Trebišove zo strechy školy.

PARCHOVANY – Obyvatelia obce Parchovany v okrese Trebišov si nepamätajú podobnú tragédiu. Žiak miestnej základnej školy mal v pondelok 20. novembra predpoludním skočiť zo strechy základnej školy. Následky boli tragické.

Záchranári ho urýchlene previezli do nemocnice. „Pacient, žiaľ, napriek enormnej snahe zdravotníkov zraneniam podľahol,“ uviedla Bianka Krejčíová, hovorkyňa siete Penta Hospitals SK. 

Podľa informácií portálu Nový Čas k tragédii došlo počas prestávky. „V tejto súvislosti môžeme potvrdiť, že udalosťou sa zaoberá vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove, ktorý vedie vyšetrovanie pre trestný čin usmrtenia. Vzhľadom na citlivosť prípadu, aj s prihliadnutím na vek poškodenej osoby, bližšie a podrobnejšie informácie k prípadu poskytovať nebudeme,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Zriaďovateľ i vedenie školy sú skúpi na slovo. Miestni a spolužiaci boli však zhovorčivejší. „Roman v samovražednom úmysle vyšiel po rebríku na strechu budovy školy. Bola práve prestávka, po ktorej sa mala začať piata vyučovacia hodina. Bolo to hrozné, keď skočil, niektorí žiaci, ale aj učitelia plakali,“ uviedol zdroj Košického Štandardu.

Starosta Parchovian Marián Hazuga pôvodne sľúbil vyjadrenie, neskôr však mal telefón vypnutý. Kamaráti a spolužiaci Romana tvrdia, že tínedžer mal údajne psychické problémy a samovražedné sklony sa u neho objavili aj v minulosti. Či sú tieto tvrdenia pravdivé, najbližší nekomentovali, smrť syna ich zlomila. Mnohí miestni sa pozastavujú nad tým, prečo žiaka nikto nestopol a nechal ho nielen vyliezť na strechu, ale aj jeho úmysel dokonať. Viac možno napovedia kamerové záznamy, ktoré už má polícia preverovať.

Daniela Pirschelová


Ďalšie články
122 dní do volieb v USA. Finanční donori bočia od demokratov, kým nevymenia Bidena

122 dní do volieb v USA. Finanční donori bočia od demokratov, kým nevymenia Bidena

Po teste, ktorým bola televízna debata na stanici CNN, sa prezident Joe Biden pre mnohých ukázal ako nedostatočne schopný kandidát proti republikánskemu vyzývateľovi Donaldovi Trumpovi. Viacerí veľkí donori sa teraz snažia akoby „vydymiť“ prezidenta zo súboja, napríklad tým, že pozastavujú poskytovanie darov pre Demokratický národný konvent (DNC) – ústredie strany. Jednou...