Frajerina Poliakov na Orave stála nevinného muža život. Vinník sa väzenia nedočkal

Obyvatelia Oravy majú v živej pamäti nehodu zo septembra 2018, kedy sa traja vodiči poľského občianstva pretekali na ceste v okrese Dolný Kubín smerom na Oravský Podzámok. Jeden z vinníkov sa svojho oficiálneho trestu nedočkal. Po rokoch si totiž siahol na život.

Nehoda na Orave2 Nehoda otriasla verejnosťou. Foto: archív Žilinský Štandard

Nehoda sa odohrala 16. septembra 2018 na úseku medzi Dolným Kubínom a Oravským Podzámkom. Traja vodiči luxusných športových áut predbiehali ostatné autá cez plnú čiaru, navyše pred neprehľadnou zákrutou. Ich zbesilá jazda sa stala osudnou pre 57-ročného Štefana, ktorý zrážku neprežil. V aute sedel so ženou a synom.

Celú tragédiu zachytil na kameru vodič auta, ktorý mal tiež „na mále“. Pojednávanie s vinníkmi sa tiahlo dlhé roky, vzhľadom k jeho medzinárodnému charakteru. Adam, Lukasz a Marcin sú mená troch vodičov, z ktorých nažive sú už iba dvaja. Marcin L., ktorému hrozilo 20 rokov za mrežami, si podľa najnovších zistení siahol na život, informovala o tom televízia JOJ. Ide pri tom o vodiča čierneho Porsche, ktoré na záberoch čelne narazilo do auta s rodinou.

„Vo veci tragickej dopravnej nehody bolo hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Žiline odročené a ďalší termín bol zrušený z objektívnych dôvodov na strane Marcina L.,“ informoval ​Martin Kokles, hovorca Krajskej prokuratúry Žilina. Obvinený Adam dostal po uzavretí dohody o vine a treste trojročnú podmienku, posledný z trojice na svoj verdikt stále čaká.