Impulz pre tenis na východe Slovenska, v Košiciach rastie Národné tréningové centrum

Talentovaní tenisti z celého Slovenska sa už nebudú musieť koncentrovať v Bratislave, kde majú k dispozícii Národné tenisové centrum. V Košiciach totiž prebieha výstavba Národného tréningového centra. Projekt sa blíži k dokončeniu a otvorenie nového športoviska je naplánované na prvú polovicu budúceho roka.

ntc11_25_1_2025931516-scaled-e1693233962710 NTC Košice. Foto: STZ

Práce na Národnom tréningovom centre, ktoré vyrástlo na Popradskej ulici v metropole východu, sa začali v júni minulého roka. Výstavbu, ktorá si vyžiadala náklady vo výške približne 15 miliónov eur, nesprevádzali žiadne výraznejšie komplikácie a podľa stanoveného plánu sa už dostala do finálnej fázy. V závere augusta košický magistrát informoval, že je hotových takmer 85 percent plánovaných prác. Odvtedy stav projektu znovu pokročil a už sa definitívne dokončuje.

„Projekt NTC Košice sa realizuje podľa plánu. Nedávno som bol na kontrolnom dni. Pôvodný termín dokončenia 31. decembra sa posunie o jeden alebo dva mesiace. Počítam, že k 31. januáru alebo v polovici februára bude stavba dokončená. Potom je, samozrejme, nejaký čas na kolaudáciu a dorábania. Reálne začne centrum fungovať určite od 1. mája,“ prezradil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška, ktorý je zároveň predseda predstavenstva akciovej spoločnosti NTC Košice. Práve tá je investorom projektu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami