Vzniká slovenská hra o temných 90. rokoch s mafiánskou zápletkou. Dejiskom bude Bratislava

Wallpaper Vivat Slovakia UFO Policajná naháňačke na Moste SNP v hre Vivat Slovakia. Foto: Vivat Slovakia

Autentická mafiánska zápletka z 90. rokov, stretnutie s prvým slovenským premiérom či vybuchujúce autá na moste SNP v Bratislave. Aj to ponúkne slovenským fanúšikom legendárnych herných sérií ako GTA či Mafia počítačová hra Vivat Slovakia od slovenských tvorcov.

Nejeden hráč počítačových príbehových hier s otvoreným svetom, ktoré sa odohrávali v rôznych svetových metropolách, sníval o tom, aké by to bolo, keby sa vo virtuálnom svete mohol voziť reálnymi ulicami slovenského mesta spred desiatok rokov, v rádiu by mu hrali dobové skladby a plnil by misie inšpirované skutočnými vtedajšími udalosťami na Slovensku. To, čo sa dlho zdalo utópiou, sa do reality rozhodla pretaviť skupina slovenských vývojárov.

„Všetci sme si predstavovali, aké by to bolo, keby sme hry nehrali v Los Angeles, New Yorku či Las Vegas, ale napríklad v Bratislave,” popisuje pre Štandard prvotný impulz producent hry Roman Lipka, ktorý sa od detstva venoval takzvanému modovaniu hier, čiže upravovaniu či vytváraniu nových prvkov v už existujúcej hre. So svojím tímom sa napokon podujal vytvoriť hru, ktorá na Slovensku nemá obdobu.

Agent tajnej služby s krytím taxikára

Tá sa odohráva v Bratislave v mafiánskych 90. rokoch. Organizovaný zločin po páde komunizmu a osamostatnení Slovenska prekvitá a vládne špičky spolu s tajnou službou úzko spolupracujú s mafiánskymi skupinami.

„Hlavná postava, holohlavý tridsiatnik, pracuje pre tajnú políciu v internej Slovenskej informačnej službe. Jeho krytie je práca taxikára, ktorá mu umožňuje voľne sa pohybovať mestom a monitorovať podozrivé osoby z tesnej blízkosti,” predstavujú hlavného protagonistu tvorcovia hry Vivat Slovakia.

Hlavná postava pred Národnou radou. Foto: Vivat Slovakia

V hre bude približne dvadsať príbehových misií, pričom každá bude inšpirovaná skutočnou udalosťou. Hlavný hrdina Milan bude mať počas svojho krytia dočinenia s postavami, ktoré sú väčšinou založené na reálnych mafiánskych a politických aktéroch danej doby. „Bude mať tú česť stretnúť sa aj s premiérom, ktorý sa volá Vlastimil Močiar,” približuje Lipka.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami