Večerná šichta pre poslancov: Na mimoriadnom zastupiteľstve opäť preberú dane a poplatky

KOŠICE – Mestskí poslanci sa dnes znovu zídu na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva. Dôvodom sú opäť návrhy na zvýšenie poplatkov za odpad, ako aj zvýšenie poplatkov a daní.

Mestské zastupiteľstvo Košice Poslanci v piatok neschválili zvýšenie poplatkov za komunálny odpad a drobné stavebné odpady. Foto: Mesto Košice

Na programe dnešného mimoriadneho zastupiteľstva bude na rozdiel od piatkového mimoriadneho zasadnutia len päť bodov, no o to dôležitejších. Prvý je Návrh zmien Všeobecne záväzného nariadenia o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Košice, druhý Návrh na zmenu Všeobecne záväzného nariadenia o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice.

Samozrejme, nechýba ani návrh na zvýšenie miestnych daní, zmeny zasiahnu aj miestnu daň za ubytovanie. Primátor tentoraz zvolal zastupiteľstvo v neobvyklom čase – na tretiu hodinu popoludní. Hoci to nie je po prvý raz, je to nezvyčajné. Poslancov tak zrejme čaká večerná šichta, podobne ako pri hlasovaniach o zvýšení daní a poplatkov pred rokom. Je dosť možné, že mimoriadne rokovanie mestského zastupiteľstva bude pokračovať vo štvrtok, prípadne aj v piatok. Či magistrát prišiel s kompromisným návrhom, prípadne príde s iniciatívou aj niekto z poslancov, to sa ukáže dnes popoludní.

Poslanci v piatok neschválili zvýšenie poplatkov za komunálny odpad a drobné stavebné odpady. Foto: Mesto Košice

Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok