Nemocnica roka 2023: Ružomberská nemocnica obhájila prvenstvo

RUŽOMBEROK – Fantastický úspech zaznamenali lekári a zdravotníci Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok (UVN). Bola totiž vyhlásená za najlepšiu nemocnicu Slovenska v kategórii Štátne univerzitné a fakultné nemocnice.

1492686974_vstupdoarealuUVN2 ilustračné foto: UVN Ružomberok

Za ocenením stojí Inštitút pre sociálne a ekonomické reformy (INEKO), ktorý zverejnil hodnotenie na svojej webovej stránke. UVN sa v kategórii Štátne univerzitné a fakultné nemocnice umiestnila na prvom mieste, a získala tak ocenenie Nemocnica roka 2023. Pre región ide o skutočne veľkú poctu.

Za umiestnením UNV na čele rebríčka stojí viacero faktorov. Podľa INEKO je s nemocnicou 90-percentná spokojnosť zo strany verejnosti, pričom ľudia vyzdvihujú najmä prístup personálu k pacientom. Za mimoriadnym úspechom stojí aj nízky počet prípadov, v ktorých musela nemocnica vykonať tú istú operáciu na rovnakom pacientovi viackrát. Takýchto prípadov tvorí iba 1,07 percenta.

Vyliečení pacienti sa do UVN vracajú zriedkavejšie. Takmer 4 percentá pacientov už nemuselo byť v nemocnici opätovne hospitalizovaných. Tí, ktorí tu hospitalizovaní boli, sa podľa INEKO cítili komfortne a boli o svojom zdravotnom stave a úkonoch dostatočne informovaní.

„Rád by som vyjadril svoju vďačnosť a veľké poďakovanie každému jednému zamestnancovi našej nemocnice. Prvenstvo, ktoré si nemocnica obhájila aj tento rok, je výsledkom práve tímovej práce všetkých – zdravotníckych aj nezdravotníckych pracovníkov vojenskej nemocnice. Zároveň si veľmi cením podporu nášho zriaďovateľa – Ministerstva obrany SR, bez ktorého by sa nepodarilo uskutočniť dôležité investície a neboli by realizované významné projekty,“ vyjadril poďakovanie riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok – FN doc. MUDr. Robert Rusnák PhD.

V rámci ocenenia Nemocnica roka 2023 sa v kategórii Štátna univerzitná a fakultná nemocnica umiestnili aj iné nemocnice žilinského kraja. Do prvej päťky sa dostala aj Univerzitná nemocnica Martin na treťom mieste či Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina na štvrtom.