Fungujúce Košice? Zimná údržba odteraz len nad 9 centimetrov snehovej nádielky

KOŠICE – Dôležité upozornenie pre obyvateľov Košíc. Spoločnosť KOSIT v stredu večer na svojom Facebooku Za čistejší východ zverejnila nové informácie týkajúce sa zimnej údržby. V súvislosti s finančnými ťažkosťami, ktorým čelí magistrát mesta, bude zimná údržba fungovať v obmedzenom režime.

kosit Radikálne obmedzenie zimnej údržby. Foto: Kosit

Prioritne sa budú udržiavať len kopcovité úseky trás MHD, cesty do mestských častí ako Kavečany, Jahodná, Bankov, smerom od MČ Šaca na Malú Idu a smerom na obec Valaliky. Zvyšné komunikácie vrátane hlavných cestných ťahov a chodníkov nebudú udržiavané až do výšky snehovej nádielky 9 cm.

Obyvatelia sú vyzvaní k zvýšenej opatrnosti a ohľaduplnosti. Spoločnosť KOSIT žiada verejnosť, aby brala na vedomie tieto zmeny a prispôsobila svoje cestovné návyky aktuálnej situácii.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok