Matovič vtrhol na mikulášske stretnutie Pellegriniho s deťmi. "Deti, toto je čert," reagovala vedúca súboru

Matovič - Čunovský kŕdeľ Igor Matovič v parlamente pri stretnutí Petra Pellegriniho s deťmi folklórneho súboru Čunovský kŕdeľ. Zdroj: FB

Igor Matovič vtrhol na mikulášske stretnutie predsedu parlamentu Petra Pellegriniho s deťmi. „Deti, toto je čert,“ reagovala vedúca súboru. Hlas v stanovisku na incident uviedol, že Matovič „neváha na šírenie nenávisti zneužiť akúkoľvek príležitosť, ani deti na sviatok Mikuláša.“

Národnej rade sa tento rok nepodarilo dodržať každoročnú tradíciu rozsvietenia vianočného stromčeka pre parlamentom. Dôvodom bolo protestné zhromaždenie predsedu hnutia Slovensko Igora Matoviča.

Deti z folklórneho súboru Čunovský kŕdeľ preto vystúpili priamo v parlamente. Po ukončení programu im predseda parlamentu Peter Pellegrini odovzdal darčeky.

Práve v okamihu, keď Pellegrini rozdal darčeky, vtrhol medzi deti Matovič so slovami „deti a potom, aby ste vedeli, tento ujo je klamár“. Vedúca súboru Matovičovi odpovedala „že sa nehanbíte“ a smerom k deťom dodala: „Deti, toto je čert.“ Matovič jej povedal, že „je trápna“.  

(Tomáš Dugovič, Matúš Chrtiansky)


Ďalšie články