Návrh rozpočtu Košického samosprávneho kraja na obdobie 2024 –2026 bol prijatý

KOŠICE – V piatok ráno zasadlo zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK), kde bol po krátkej diskusii schválený návrh rozpočtu na roky 2024 – 2026. Tento krok umožňuje realizáciu plánov na rozvoj kraja v nasledujúcich troch rokoch.

Zastupiteľstvo KSK Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja. Foto: Boris Macko

Košický samosprávny kraj (KSK) bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 348,4 milióna eur, vrátane finančných operácií. Najväčšia časť bežných výdavkov, 269,4 milióna eur, pokrýva oblasti vzdelávania, dopravy, sociálnych služieb, Úradu KSK a kultúry. Kapitálové výdavky sú stanovené na 41 miliónov eur, pričom z toho 39,6 milióna ide na financovanie projektov z eurofondov. KSK plánuje investovať do kultúrnych služieb, vzdelávania, sociálnych služieb a infraštruktúry vrátane cestovného ruchu a údržby ciest.

Výsledok hlasovania poslancov o návrhu rozpočtu. Foto: Snímka obrazovky Lenka Dercová

Predseda KSK Rastislav Trnka uviedol, že napriek obmedzeniam sa podarilo dosiahnuť zhodu na realizovateľnom rozpočte. Schválenie rozpočtu signalizuje silný záväzok kraja na rozvoj a inovácie, pričom schodok kapitálového rozpočtu je vyrovnaný prebytkom bežného rozpočtu a úverovými zdrojmi. Tento krok posilňuje finančnú stabilitu a umožňuje efektívne plánovanie budúcich investícií a projektov.

(TASR/der)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok