Organizácia Košice Región Turizmus dostane finančný príspevok

KOŠICE – Na poslednom zasadnutí Košického samosprávneho kraja bol jednohlasne prijatý návrh na poskytnutie finančného príspevku pre Krajskú organizáciu cestovného ruchu Košice Región Turizmus. Toto rozhodnutie otvára cestu pre realizáciu projektu River journey experience (REJOICE) cez program INTERREG V-A Slovenská republika – Maďarsko.

kanoe hornad kosice turizmus Košický samosprávny kraj uznal význam projektu pre rozvoj cestovného ruchu a ekologického turizmu v regióne. Foto: splavujeme.sk

Projekt zameraný na vytvorenie ekoturistického riešenia pre cezhraničný verejný systém zdieľania kanoe a kajakov na rieke Hornád bude financovaný návratným finančným príspevkom vo výške 313 711 €. Tento príspevok sa vráti Košickému samosprávnemu kraju po obdržaní refundácie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, najneskôr do konca roku 2024.

Poslanci projekt pochválili a hlasovali za poskytnutie finančného príspevku. Foto: Snímka obrazovky Lenka Dercová

Košický samosprávny kraj uznal význam projektu pre rozvoj cestovného ruchu a ekologického turizmu v regióne. Okrem toho poskytne organizácii Košice Región Turizmus nenávratný finančný príspevok vo výške 16 512 € na spolufinancovanie projektu. Toto rozhodnutie je kľúčovým krokom pre podporu turizmu a ekologických aktivít v regióne, a zároveň predstavuje záväzok kraja podporovať inovatívne a udržateľné projekty.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok