Miestne dane sa predsa len zvyšovať nebudú

KOŠICE – Na riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Košiciach poslanci opäť zamietli návrh na zvýšenie miestnych daní pre rok 2024.

Mestské zastupiteľstvo Košice Mestské zastupiteľstvo Košice. Ilustračné foto: Boris Macko

Na riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Košiciach poslanci znova zamietli návrh na zvýšenie miestnych daní na rok 2024 napriek tomu, že vedenie opakovane na zasadnutiach argumentovalo finančnými ťažkosťami a nedostatočnou štátnou podporou. Celkový finančný dopad nových kompetencií a valorizácie miezd od roku 2019 predstavuje viac ako 115 miliónov eur.

Mesto navrhovalo zvýšenie dane z pozemkov o 100 % a pre rodinné domy a stavby o 40 až 50 %, zatiaľ čo sadzby dane z bytov a nebytových priestorov mali stúpnuť o 50 %. Poslanci nepodporili ani pozmeňujúci návrh poslankyne Lenky Kovačevičovej, ktorá bola za zvýšenie do 30 %.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok