Obrovská tragédia v Michalovciach. Z balkóna bytovky vyskočil stredoškolák

MICHALOVCE – V metropole Zemplína na Ukrajinskej ulici mal v utorok (12. 12.) vyskočiť so samovražedným úmyslom z balkóna na 7. poschodí študent miestnej strednej školy.

Michalovce skok študenta. V Michalovciach nechýbalo veľa k tomu, aby sa zopakovala tragédia podobná tej v Parchovanoch. Ilustračné foto Tasr

Polícia pre Košický Štandard potvrdila udalosť. „Krátko pred 17.00 hodinou prijalo operačné polície na tiesňovú linku oznámenie o páde osoby z okna na Ukrajinskej ulici v Michalovciach. Ihneď bola na miesto vyslaná policajná hliadka, ktorá hodnovernosť oznámenia preverila,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Spresnila, že na mieste udalosti bolo zistené, že mladistvá osoba po páde z balkóna jedného z michalovských bytov utrpela zranenia a privolanou RZP, za súčinnosti policajnej hliadky, bola prevezená do nemocnice. „Cudzie zavinenie bolo v tomto prípade vylúčené. Bližšie okolnosti, ktoré tejto udalosti predchádzali, polícia preveruje,“ uzavrela hovorkyňa.

Svedkovia nešťastia počuli náraz a následne krik matky chlapca. Okamžite zalarmovali všetky záchranné zložky. Podľa našich informácii z prostredia blízkeho rodine, mladík počas prevozu do nemocnice bol pri vedomí a komunikoval so svojim okolím. Momentálne je v stabilizovanom stave. Ľudia, ktorí sa zbehli na mieste tragédie, uviedli, že mama nešťastníka tvrdila, že dôvodom dramatického činu syna boli zlé známky v škole. Chlapec v čase keď sa odhodlal k zúfalému kroku bol doma spolu so svojou rodinou.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová bola stručná. „Na základe tiesňového volania na linku 155 sme vyslali posádku rýchlej lekárskej pomoci k zranenému pacientovi po páde z výšky. Vzhľadom na citlivosť prípadu operačné stredisko viac informácií neposkytne.“

Koncom novembra šokovala verejnosť tragická udalosť v Parchovanoch, kde deviatak Roman skočil zo strechy školskej budovy a svojim ťažkým zraneniam neskôr podľahol. Príčinou hrozného rozhodnutia bola podľa rodičov údajne šikana spolužiačok.