Večerné peklo v Košiciach: Oheň pohltil majetok veľkej hodnoty

KOŠICE – V objekte skladových priestorov na Palackého ulici v Košiciach vo štvrtok neskoro večer zakikiríkal ohnivý kohút. Telefóny v operačnom stredisku sa rozdrnčali o 21.00 h, keď na tiesňovú linku 158 zavolali prví oznamovatelia požiaru. Slúžiaci krajský dôstojník ihneď vyslal policajné hliadky na miesto udalosti, kde zasahovali všetky záchranné zložky

Požiar Košice Na miesto požiaru boli prizvaní experti a zisťovatelia príčin požiaru. Foto: Polícia Košický kraj

Hasiči sa snažili dostať rýchlo sa šíriaci požiar pod kontrolu a policajti im počas likvidácie požiaru poskytovali potrebnú súčinnosť. „Príslušníci Policajného zboru okolie miesta požiaru zabezpečili a zamedzili tak vstupu neoprávneným osobám do blízkosti horiaceho objektu,“ uviedla pre Košický Štandard krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Dodala, že po úplnom uhasení požiaru a všetkých skrytých ohnísk polícia na druhý deň miesto udalosti dôkladne zdokumentovala a vykonala obhliadku zhoreniska za účasti expertov i psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia.

Na miesto bol prizvaný aj zisťovateľ príčin požiaru. Prípadom sa už intenzívne zaoberá vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci a vykonáva potrebné vyšetrovacie úkony.

„V danom prípade ide o objekt Železníc SR, ktorý využívajú rôzne firmy ako skladové priestory. Poškodeným subjektom bola požiarom spôsobená škoda predbežne vyčíslená na zhruba 110-tisíc eur. Škoda spôsobená na budove zatiaľ nie je známa,“ doplnila košická krajská policajná hovorkyňa. Celkový rozsah spôsobených škôd aj presná príčina vzniku požiaru budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.  Polícia pracuje s rôznymi vyšetrovacími verziami.