Zo zákulisia Štandardu: Aké novoročné predsavzatia si dávajú členovia našej redakcie? 

S príchodom nového roka prichádzajú aj nové výzvy. Ako sa na ne nachystali tí, ktorí pre vás dňom i nocou pripravujú aktuálne správy a informácie, aby ste boli v obraze? S novoročnými predsavzatiami, ktoré sú také rozmanité ako oni sami – od záväzkov čítať knihy každý večer až po cestovanie a zlepšovanie vzťahov – sa podelili členovia regionálnych redakcií denníka Štandard a odhalili tak svoje plány a ambície pre rok 2024.

novoročné predsavzatia Od osobného rozvoja až po zlepšenie vzťahov, novoročné predsavzatia si dávame aj v redakcii. Ilustračné foto: pexels.com

Tradícia novoročných predsavzatí siaha do dávnej minulosti a je spôsobom, ako začať nový rok s čistým štítom. Predsavzatia sú viac než len zoznam želaní; sú to konkrétne ciele, ktoré nám pomáhajú sústrediť sa na osobný rast a zlepšenie. Či už ide o zdravší životný štýl, rozvoj nových zručností alebo posilnenie vzťahov, predsavzatia nás motivujú k zmene a umožňujú nám reflektovať o tom, čo je pre nás skutočne dôležité.

Vladimír Gábor, šéfredaktor pre regióny

Novoročné predsavzatia si nedávam, nepodarilo sa mi ešte naplniť tie z predchádzajúcich rokov. Skôr sa snažím, keď na to príde, o malé zmeny. Majú u mňa lepšiu šancu na úspech. Čo sa týka pracovného života, verím, že dobrodružná jazda 2023 bude pokračovať a s tímom úžasných ľudí budú naše regionálne Štandardy naďalej rásť. A čo sa týka osobného života, uvidím, čo každý nový deň prinesie.

Gabriel Koscelanský, zástupca šéfredaktora pre regióny

Asi to bude znieť ako klišé, ale rád by som v tomto roku zhodil pár kíl a viac sa venoval športom, ktoré mám rád, teda futbalu, tenisu či bedmintonu. Dal som si tiež záväzok, že prečítam tento rok viac kníh, ideálne cez 20. A plánujem sa zdokonaliť v cudzom jazyku a plávaní.

Pavol Konštiak, redaktor Žilinský Štandard

Novoročné predsavzatia si nedávam. A prečo nie? Ani neviem. Veď, keď budem chcieť, môžem si dať hocikedy nejaké predsavzatie a nemusí to byť vždy na Nový rok, pretože sa síce hovorí, ako na Nový rok, tak po celý rok. A nemusí to však platiť.

Katarína Krajčová, redaktorka, Bratislavský Štandard

Do nového roka som si dala predsavzatie, že budem vždy pred spaním poctivo čítať knihy, hoci budem aj veľmi unavená, tak aspoň zopár strán, pretože dosť som to v poslednom čase flákala. Ešte som si povedala, že sa pokúsim komunikovať viac s rešpektom, hlavne so svojimi deťmi, ale to mám tak s rezervou, lebo keď sa človek veľmi vytočí, tak to proste nejde… A po ďalšie, že sa budem popri čase venovanom rodine venovať trochu viac aj sebe.

Andrijan Turan, redaktor, Bratislavský Štandard

Čo sa týka mojich predsavzatí v novom roku, tak sa nebudem zaoberať negatívnymi ľuďmi a negatívnymi správami a chcem byť milší, priamejší a otvorenejší k ľudom, čo ma majú radi.

Lukáš Dedík, editor, Trenčiansky Štandard

Novoročné predsavzatia si nedávam. Prajem si však, aby moja rodina, priatelia a kolegovia prežili rok 2024 v zdraví, láske a pohode.

David Markovič, redaktor, Žilinský Štandard

Medzi moje hlavné predsavzatia do roku 2024 patrí viac cestovať a lepšie spoznávať krásy Slovenska. Verím, že mi to pomôže spoznať nielen naše kraje a nových ľudí, ale najmä seba samého.

Boris Macko, redaktor, Košický Štandard

Novoročné predsavzatia si nedávam. Človek má pracovať na tom, aký má byť, nie čo má robiť.

Jana Kočišová Čižová, redaktorka, Prešovský Štandard

Do nového roku si nezvyknem dávať predsavzatia. Myslím si, že keď chceme niečo vo svojom živote zmeniť, nemusíme čakať na 1. január. Tento rok je ale výnimkou, keďže sa ešte v decembri udialo príliš veľa vecí ako pozitívnych, tak aj negatívnych. Mojou prioritou pre tento rok bude ešte viac sa smiať, hýbať, spať, chodiť do prírody, cestovať a tráviť intenzívnejšie čas s rodinou.

Ján Vida, redaktor, Bratislavský Štandard

Nedávam si novoročné predsavzatie, lebo by som to asi nedodržal.

Ľubomír Chochula, redaktor, Žilinský Štandard

Konkrétne novoročné predsavzatie si nedávam, ale chcem sa zbaviť všetkých chýb a zlých rozhodnutí, chcem byť lepší človek, trpezlivejší, tolerantnejší, empatickejší…

Rastislav Ovšonka, redaktor, Prešovský Štandard

Ja si žiadne nedávam. Tie prichádzajú priebežne počas roka a niečo ako 1. január, resp. Nový rok, na tom nič nezmení.

Denisa Hošková, redaktorka, Trenčiansky Štandard

Viac sa starať o svoje zdravie, tráviť viac času s rodičmi, zbaviť sa strachu zo šoférovania a začať opäť jazdiť.

Jarmila Repovská, editorka, Košický Štandard

Je to paradox, ale novoročné predsavzatia mi nikdy nevydržali dlho, a naopak, ak som sa pre niečo rozhodla v priebehu roka, dodržala som to – začala som behať, behávala som, kým ma nezastavili mrazy a na jar som v tom pokračovala automaticky; rozhodla som sa tvoriť a napísala som knihu a potom ďalšiu, urobila som si v niečom poriadok a udržiavam ho a podobne. Predpokladám, že predsavzatia v priebehu roka mali silnejšiu motiváciu, pretože vyplynuli z konkrétnej potreby či túžby. Ale napriek tomu, dala som si predsavzatie viac chodiť za kultúrou – do divadla a kina, do múzeí a na výstavy, a tiež do prírody, aby zo mňa bol kultúrnejší, prírodnejší človek.

Dušan Guman, redaktor, Košický Štandard

Jedno z mojich predsavzatí je lepšie využívať čas a investovať ho do vecí, ktoré sú v živote dôležitejšie. Uvedomujem si totiž, že život je rýchlo a ľahko pominuteľný.

Lenka Dercová, redaktorka, Košický Štandard

Nemám vo zvyku dávať si novoročné predsavzatia, tie si formujem priebežne počas roka, ale chcem viac cestovať, naučiť sa nové recepty zo svetovej kuchyne a prekonávať svoju komfortnú zónu, napríklad vo fitku. Tento rok plánujem viac šoférovať, viac čítať a viac žiť offline život.

A čo vy, dávate si novoročné predsavzatia? Podeľte sa s nami v komentári.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok