Exposlankyňa Monika Kozelová: Drsné svedectvo o susedskom spolužití s Patríciou a kuchárom Jozefom

BRATISLAVA – Slovenskom v týchto dňoch otriasa prípad vraždy 48-ročnej Patrície, ktorú mimoriadne brutálnym spôsobom zavraždil jej partner Jozef Hanusek (47) známy aj ako kuchár Jožko. O prípade sa neustále objavujú ďalšie informácie. S najnovšou prišla bývalá poslankyňa Národnej rady SR Monika Kozelová.

Kozelová o Patrícii a Jožkovi Bývalá poslankyňa Monika Kozelová opísala na sociálnej sieti svoje veľmi dramatické spolunažívanie so zavraždenou Patríciou a jej obvineným partnerom Jozefom. Foto: kucharjozko/fcb M. Kozelová

Matovičova stranícka kolegyňa si v dvoch siahodlhých statusoch na sociálnej sieti vo vyjadreniach o nebohej susede nekládla servítku pred ústa. „Patrícia bola chorá a potrebovala liečenie. Bola totiž ťažká alkoholička. Za 12 rokov, čo bývala nado mnou, som ju triezvu stretla presne dvakrát, a to v skorých ranných hodinách, keď som išla do práce. Alkoholikov môžeme rozdeliť na dve kategórie – tí čo sú vtipní a na agresorov. Ona rozhodne patrila do tej druhej. Problémy a hádky vyrábala ako na bežiacom páse. Keď bola v ráži, chodila nám nadávať, trieskať na dvere a vykrikovať, až nás dohnala k tomu, že sme si na pavlačové dvere museli nainštalovať guľu,“ tvrdí Kozelová.

„Hulákala vo dne v noci, podľa vlastnej potreby a výšky alkoholu v krvi, prípadne podľa toho, či pila doma alebo niekde v krčme a vracala sa po záverečnej domov. Svoj príchod ohlasovala zďaleka. Ak stretla niekoho na ulici, vyvolávala spory ústiace až do bitiek,“ opisuje detaily hrozného spolužitia.

„Zbierali sme ju aj s rozsypanými vecami ráno, keď sme išli do práce. Prípadne jej roztratené veci a vzorne sme ich ukladali za dvere jej pavlače,“ píše ďalej Kozelová.

Spomenie, že Patrícia si vodila pravidelne do bytu svojich kumpánov z krčmy, čo znamenalo bezsennú noc. Ani policajti jej nepomohli. „Náš dom je starý a steny sú naozaj tenké, takže chorý sused, ktorý chodil na dialýzu, sa odsťahoval. V byte, ktorý má majiteľ na kšeft, sa zase neustále striedali podnájomníci. Prosili sme, žiadali, sťažovali sa, nič nepomohlo. Byt mala vo vlastníctve. Skrátka a jasne – bol to chorý človek, ktorý potreboval odbornú pomoc… A potom sa k nej po pár rokoch promiskuitného života nasťahoval kuchár Jožko,“ uzavrela opis spolunažívania s problematickou susedkou expolitička.

V ďalšom statuse sa venovala obvinenému mužovi. „Párkrát sme sa stretli na schodisku, vždy pozdravil, respektíve zahundral pozdrav, aj keď sa mi nikdy nepozrel do očí a pohľadu skôr uhýbal. Na naše spolužitie to zhruba dva mesiace malo pozitívny vplyv. Prestali do horného bytu chodiť opilecké partie, nikto nevrieskal, ani netrieskal, len v noci som mala pocit, že hore sťahujú nábytok, ale to sa dalo vydržať. Až do prvej hádky, ktorá bola prelomová,“ pokročí v opise dramatických momentov v živote dvojice, keď sa najprv rinuli vulgarizmy a neskôr lietali vzduchom rôzne predmety.

„Bola tak jedna v noci a keď to trvalo hodnú chvíľu, vyšla som na pavlač. V niektorých oknách v okolitých domoch už stáli ľudia a kričali nech už držia hubu. No kovbojka. Po čase to ustálo a my sme konečne mohli ísť spať, len sme netušili, že to bol iba začiatok. Podobné hádky sa potom opakovali toľkokrát, že sme to prestali rátať,“ píše ďalej bývalá poslankyňa.

V období lockdownu pila dvojica podľa jej slov ako za „nároďák“ a slovné útoky sa stupňovali. Údajne sa jej Patrícia a Jozef vyhrážali smrťou.

K tragédii došlo na Prievozskej ulici v bratislavskej MČ Ružinov. V rovnakom bloku býva aj bývala poslankyňa NR Monika Kozelová. Foto: google maps

„Bitky a hádky pokračovali, ale nikto z nás na nej nikdy nevidel žiadnu modrinu a za celú tú dobu ani nemala nič zlomené. Ale to, čo viem, je, že pri každej hádke tú mašinu štartovala ona. Na rozdiel od neho nechodila do práce, on určite áno, lebo si pravidelne každý týždeň pral mnoho kuchárskeho oblečenia. Posledný raz som ju videla deň pred sviatkami a na moje obrovské počudovanie mi prvý raz v živote zaželala veselé Vianoce,“ uzavrela Kozelová opis dramatického spolužitia s problematickou dvojicou s tým, že to, čo sa stalo, a ako Jožkovi tak strašne mohlo prepnúť, to snáď budú vedieť kriminalisti. Exposlankyňu čaká výsluch na polícii.


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok