Slováci vlani s infláciou zabojovali aj vďaka investíciám. V novom roku chcú šetriť viac a výhodnejšie

Vysoká inflácia motivovala mnohých ľudí zamyslieť sa nad správou svojich peňazí. Kým donedávna sa väčšina úspor Slovákov "sušila" na bežných účtoch, posledné roky ukazujú iný trend. Klient už nerieši iba to, aké má poplatky v súvislosti s vedením účtu. Zaujíma sa o možnosti, ktoré na trhu má, samozrejme predovšetkým s cieľom minimálne ochrániť hodnotu svojich rezerv, v lepšom prípade ich zhodnotiť.

investovanie Ilustračná foto: freepik.com

S prieskumom, ako sa našinci k tomu postavili v minulom roku, prišla aj spoločnosť Revolut. Táto finančno-technologická platforma vznikla v Británii v roku 2015. Na slovenskom trhu oznámila začiatok svojho pôsobenia začiatkom roka 2021. Mnohých zaujalo nielen vedenie istej formy účtu zadarmo, ale aj široké možnosti investovania priamo a jednoducho prostredníctvom aplikácie.

Klienti vlani svoje aktivity v obchodovaní zvýšili až o 66 percent. „Slováci patria medzi popredných investorov prostredníctvom našej aplikácie v celej Európe, pričom priemerná suma prostriedkov na obchodnom účte na konci roka dosiahla 2 810 eur, čo je o 53 percent viac v porovnaní s priemerom v európskom hospodárskom priestore (EHP),“ prezrádza hovorkyňa spoločnosti Ingrida Daunaraviciene.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.