My Slovania sa spojíme a urobíme zo západnej Európy trávnik, vyhlásil na pôde europarlamentu poslanec Radačovský

Predstavenie kandidátky SNS vo Zvolene Miroslav Radačovský. Foto: Ján Krošlák/TASR

My Slovania sa spojíme a urobíme zo západnej Európy trávnik, vyhlásil europoslanec Miroslav Radačovský v pléne EP v rámci diskusie o vojne na Ukrajine. Kandidát na prezidenta označil Európsku úniu za „vazala“ USA.

„Prestaňme podporovať zabíjanie Slovanov, pretože ak neprestanete, môže sa stať, že my Slovania sa spojíme, brat s bratom – a ja verím, že sa raz spojíme – a zo západnej Európy urobíme trávnik. Od Tatier, Šumavy až po Lamanš – trávnik,“ vyhlásil Radačovský na pôde europarlamentu.

„Vojna na Ukrajine je problém Spojených štátov amerických a ich globálnych záujmov,“ rečnil ďalej v rámci rozpravy o dokumente Dodržiavanie záväzkov a poskytovanie vojenskej pomoci Ukrajine.

„Európska únia je len vazal Spojených štátov amerických,“ vyhlásil a zároveň vyzval na začatie rokovaní o mieri, ale bez Američanov. „Prestaňme so zabíjaním ľudí,“ zakončil vystúpenie v rozprave.

Radačovský neskôr na sociálnej sieti informoval, že naňho z pléna začal kričať jeden z europoslancov, že je Pansláv, tak sa neudržal a vykríkol naňho po anglicky: Shut up (držte hubu). „Nebolo to z mojej strany dôstojné slovenského europoslanca, a preto sa za tento výrok ospravedlňujem,“ napísal.

Miroslav Radačovský v minulosti pôsobil ako sudca, v súčasnosti je nezaradený poslanec v Európskom parlamente, keď kandidoval za ĽSNS. Figuruje aj ako predseda mimoparlamentnej strany Slovenský patriot, ktorej členovia boli aj na spoločnej kandidátke SNS v ostatných parlamentných voľbách na Slovensku.

V nadchádzajúcich prezidentských voľbách sa mieni uchádzať o funkciu hlavy štátu. O podpisy na prezidentskú kandidatúru plánuje požiadať desať poslancov SNS a päť poslancov z iných politických strán.

(min, tasr, x, ep)


Ďalšie články