Mikaela Shiffrinová si Jasnú viditeľne obľúbila a robí nám promo. Očarili ju šperky Petry Toth

FIS Alpine Skiing World Cup in Jasna Foto: Profimedia.sk

It is gorgeous! Je to nádhera, píše na svojom Facebooku americká lyžiarka o šperku Petry Tóth, ktorý získala za víťazstvo v slalome uplynulú nedeľu. A ešte pridáva po slovensky ďakujem a emotikon so zloženými rukami.

Shiffrinová zrovna nemá najlepšie predpoklady, že by si Slovensko mala obľúbiť práve ona. Má tu hlavnú súperku, s ňou mala svojho času nemilé napätie, nemohla očakávať ani veľkú priazeň divákov. Napokon je všetko inak.

Bolo to vidieť už vo Flachau, pár dní pred pretekmi v Jasnej, keď Shiffrinová po víťazstve nad Vlhovou pochválila slovenských fanúšikov, ktorých do Rakúska prišli stovky, a tvárila sa, akoby jej bolo takmer ľúto, že ju pred skoro domácou kulisou porazila.

V Jasnej, ako vieme, bolo všetko naopak, ako sme čakali. Témou číslo jedna po sobotnom obrovskom slalome neboli výsledky, ale zdravie Petry Vlhovej.

Po pár dňoch, keď už vieme, že pre Petru táto sezóna skončila a operácia kolena – podľa jej trénera Piniho – nebude taká vážna, je čas aj na iné témy. Najmä keď vieme, že ešte lepšie je na tom zranený Adam Žampa, ktorý trať testoval tesne pred začiatkom pretekov. Ten mal šťastie v nešťastí a väzy má „iba“ natrhnuté, čiže je na tom lepšie ako Petra.

Nuž a do tejto miernej úľavy po zraneniach našich najlepších lyžiarov prichádzajú nové posty Mikaely Shiffrinovej na Facebooku.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami