Pražská Slavia nenastúpi v príprave proti Slovanu. Kmotríkovci hrali na sústredení v Katare s ruským tímom

421056375_866298058828721_7711066998476117482_n Futbalisti Slovana na sústredení v Katare. Foto: FB/Slovan Bratislava

Futbalová Slavia Praha zrušila prípravný zápas so Slovanom Bratislava, pretože nastúpil do duelu s ruským FK Dinamo Moskva. Asistent trénera pôvodnú správu o stretnutí vymazal.

Informácie o možnosti stretnutia slovanistov s moskovskými hráčmi sa objavili na sociálnej sieti X ešte v pondelok. V príspevku na Instagrame asistent trénera Ľuboš Benkovský uviedol, že v rámci desiatich dní na sústredení v katarskej Dohe odohrajú jeho zverenci tri zápasy.

Vo výpočte sa okrem domácich mužstiev SC Al-Rayyan a SC Al-Wakrah zmienil aj o FK Dinamo Moskva. Znenie popisu neskôr Benkovský opravil, pôvodná sa však zachovala a rýchlo rozšírila internetom. Reagovalo tak na ňu aj vedenie českej Slavie Praha.

Pražania rušia zápas

Na sociálnej sieti X na informácie reagoval predseda predstavenstva tímu Jaroslav Tvrdík. „To si potom prípravný zápas nezahráme,“ napísal v odpovedi a pripojil fotografiu hráča s dresom vyjadrujúcim podporu Ukrajine.

Slavia sa mala podľa neoficiálnych informácií stretnúť na trávniku so Slovanom 4. februára. Informáciu o tom, že prípravný zápas sa nakoniec neuskutoční, neskôr potvrdil aj oficiálny účet pražského tímu.

Vyjadrenie Kmotríka

„Viem len to, že sa mi pán Tvrdík snažil dovolať, či by sme zápas nepreložili na vedľajšie ihrisko, pretože menia trávnik,“ uviedol v reakcii majiteľ Slovana Ivan Kmotrík.

Kmotrík sa k vzniknutej situácii vyjadril pre Denník N: „A s kým máme hrať, keď aj Dinamo je tam na sústredení? Chceli sme vyrovnaného súpera. So Zlatými Moravcami by sme mohli hrať aj na Slovensku.“

Majiteľ Slovana sa spýtal, čo je zlé na tom, ak by Slovan hral s ruským klubom. Na reakciu, že ruské kluby sú pre vojnu vylúčené z európskych súťaží a západné kluby s nimi nehrávajú ani prípravné zápasy, odpovedal: „A čo majú tí hráči s vojnou?“

Slavia neskôr uviedla, že namiesto Slovana privíta v Edene Zlaté Moravce a výťažok zo vstupeniek a vysielania pôjde na pomoc Ukrajine.

(mch, tasr)


Ďalšie články