Slovan ukončil mlčanie: Postoj nezmeníme. Na rozdiel od tých, ktorí nás súdia, Ukrajine reálne pomáhame

Futbalový Slovan Bratislava po takmer 24 hodinách od kritizovaného prípravného zápasu s ruským Dinamom Moskva (1:2) ukončil mlčanie a k aktuálnej situácii vydal oficiálne stanovisko. V ňom generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší odsúdil vojenský konflikt, priblížil formy, ktorými bol Slovan nápomocný Ukrajincom, a tiež vysvetlil, prečo sa vlastne klub rozhodol spomenutý duel odohrať. Na stranu svojho bývalého tímu sa postavil aj niekdajší výborný brankár Ladislav Molnár.

Štart zimnej prípravy klubu Niké Ligy ŠK Slovan Bratislava Na snímke generálny riaditeľ futbalového ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší počas štartu zimnej prípravy pred jarnou časťou futbalovej Niké ligy v Bratislave 10. januára 2024. Foto: Pavel Neubauer/TASR

„Ohradzujeme sa voči tvrdeniam a komentárom, že by sme odohratím tohto prípravného zápasu v Katare chceli akokoľvek legitimizovať vojenský konflikt. Sme proti akejkoľvek vojne a mrzí nás negatívna odozva, ktorá sa vzniesla počas uplynulých dvoch dní,“ uviedol generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík mladší v stanovisku, ktoré klub uverejnil na svojom webe.

ŠK Slovan ďalej vymenoval, akými spôsobmi dlhodobo pomáha ľuďom zasiahnutých konfliktom. „Ako klub sme viackrát pomohli tým, ktorí to práve potrebovali, či už v rámci programu Belasé srdce, alebo ďalších aktivít. Spoločne so skupinou Grafobal Group sme pomohli aj Ukrajine a ľuďom, ktorí museli kvôli vojne opustiť svoje domovy. Bezmála rok sme poskytovali ubytovanie pre utečencov v kapacite 200 postelí. Toto ubytovanie malo pôvodne slúžiť krátkodobo pre nárazové príchody, ale izby boli obsadené stále, väčšinou rodinami, mnohé u nás zostali dlhodobo,“ povedal Kmotrík.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.