Foto: Módna návrhárka Ida Sándor predstavila nadčasové modely na Harbin Fashion Week 2024 v Číne

KOŠICE/HARBIN – Harbin, mesto známe svojím výnimočným prístupom k móde, opäť otvorilo brány pre medzinárodný svet módy na Harbin Fashion Week 2024 v Číne. Tento rok jubilejný desiaty ročník privítal 30 módnych návrhárov z 26 krajín vrátane Slovenska, ktoré reprezentovala talentovaná Ida Sándor.

Ida Sandor KE Ida Sándor predstavila svoje modely na desiatom ročníku veľkolepej módnej udalosti. Foto: FB Ida Sándor

Košická návrhárka Ida Sándor sa zúčastnila na Harbin Fashion Week už štvrtýkrát. Je známa svojou nadčasovosťou, originalitou a precíznym zmyslom pre detail. Kolekcie z jej dielne sú charakterizované minimalizmom, geometriou a využitím najkvalitnejších materiálov, ako sú hodváb, kašmír, koža a kožušiny, a sú dôkazom jej nadčasového pohľadu na módu.

V kontexte svojej účasti na Harbin Fashion Week Ida Sándor uviedla: „Predstaviť kolekciu v Číne je pre mňa obrovská česť, a zároveň zodpovednosť reprezentovať Slovensko.“ Jej výber modelov na tohtoročnej show zahŕňal najúspešnejšie a najobľúbenejšie kúsky z jej doterajšej tvorby, ale aj novinky ako fialové kostýmy a trenchcoaty, ktoré naznačujú budúce smerovanie jej dizajnu.

Približujúc rozdiel medzi čínskou a európskou módou Sándor poznamenala: „Čínsku, resp. ázijskú módnu scénu vnímam ako veľmi výraznú, originálnu, extravagantnú a viac zdobenú oproti európskej. Sú majstri prepracovanosti a kombinácií.“ Slovenská móda podľa nej prináša na medzinárodnú scénu nadčasovosť, sofistikovanosť a čistotu strihu.

Harbin Fashion Week 2024 je nielen oslavou módneho umenia, ale aj príležitosťou pre návrhárov ako Ida Sándor predviesť svoj talent na medzinárodnej úrovni. Jej účasť a úspech na tejto módnej udalosti majú veľký význam pre Slovensko na mape svetovej módy.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok