Foto: Ako vyzerali košické ulice v minulosti? Nahliadnite do čiernobieleho sveta nášho mesta

KOŠICE – Staré fotografie Košíc sú očarujúcim oknom do minulosti, dýchajú z nich história a príbehy našich predkov. Každá ulica, každý kameň, každá budova má svoj vlastný príbeh nerozlučne spätý s predošlými generáciami, ktoré tieto miesta obývali a formovali. V starých fotografiách možno nájsť spojenie s našou minulosťou, ktoré nám pomáha lepšie pochopiť našu súčasnosť a formovať našu budúcnosť.

jakabov palac kosice Staré čiernobiele fotografie zachytávajú krásy nášho mesta a odkrývajú kus našej histórie. Zdroj: foto-ulíc

Zľava: Pľac na Dominikánskom námestí cca koncom 60. rokov; Pohľad z osemposchoďáka – Nám. osloboditeľov, 50. roky 20. st.; Trieda Sovietskej armády od Štefánskej, v pozadí Leninova, 60. roky 20. st.

Zľava Múzem utca, začiatok 20. st.; Odborné učilište HS – Tomášikova, vpredu Národná trieda, 60. roky 20. st.; Pri Miklušovej väznici, 60. roky 20. st.

Zľava: Édér utca a Jakabov palác, v pozadí Mátyáš király körút, 40. roky 20. st.; Sörház utca od Rákóczi körút, začiatok 20. st.

Husitské námestie, v pozadí Hviezdoslavova, 20. roky 20. st.; Moyzesova ulica, začiatok 20. st.

Kováčska ulica, 60. roky 20. st.; Hrnčiarska ulica, 30. roky 20. st

Priamo Deák Ferenz utca, krížom Rákóczi körút, zač. 20. st.; Študentské domovy

Hlavná ulica, začiatok 20. st.; Mäsiarska ulica, 30. roky 20. st.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok