Pozrite si prehľad zaujímavých víkendových podujatí. Kurz eskimovania, potulky, gotika či preteky psích záprahov

KOŠICE – Na tento víkend sú naplánované rôzne podujatia, ktoré ponúkajú širokú škálu aktivít od športových súťaží až po kultúrne a gastronomické zážitky. Vybrali sme tie najzaujímavejšie.

preteky psích záprahov Obdivovať rýchle psy a ich šikovných mašérov môžete už tento víkend počas nočnej etapy. Foto: FB KSK

Kajakársky bazén (kurz eskimovania), piatok, 2. február 2024, 20.00 – 21.00 hod.
V bazéne (SOS Košice-Šaca) máte možnosť si vyskúšať pádlovanie na kajaku v teplej a čistej vode, alebo sa naučiť eskimovať. Kurz je vhodný pre začiatočníkov aj skúsených vodákov, s kvalifikovanými inštruktormi, ktorí vám pomôžu zdokonaliť eskimácky obrat.

5-chodová večera v Márai Bistro, piatok, 2. február 2024, 17.30 hod.
Táto večera vás zavedie do sveta gastronomických pôžitkov, kde každý chod je sprevádzaný výberom vhodných vín. Večer doplní moderovaný program, ktorý odhalí tajomstvá ukryté za jednotlivými jedlami a atmosféra bude umocnená príjemnou hudbou.

Slávnostné otvorenie gotickej expozície, piatok, 2. február 2024
Východoslovenské múzeum v Košiciach otvorí novú expozíciu, ktorá predstaví takmer 200 exponátov z obdobia gotiky. Toto podujatie ponúkne návštevníkom jedinečný pohľad na umelecké remeslo, sakrálny svet a spoločenský život tej doby.

Ples Šačanikov, sobota, 3. február 2024, od 15.00 hod.
Ples v Spoločenskom dome na Mládežníckej ulici ponúka zábavu pre celú rodinu vrátane maľovania na tvár, fotenia, minidisco a kúziel kúzelníka Wolfiho. Program doplnia tvorivé dielne a tanečná škola, nebudú chýbať ani večera a tombola.

FC Košice vs. FC Spartak Trnava (Slovnaft Cup), sobota, 3. február 2024, 16.30 hod.
Futbalový zápas 5. kola Slovnaft Cupu 2023/2024 v Košickej futbalovej aréne, kde FC Košice privíta tím FC Spartak Trnava. Tento súboj západného a východného Slovenska sľubuje napínavý futbalový zážitok.

Medzinárodné preteky psích záprahov, sobota a nedeľa, 3. – 4. február 2024
Preteky psích záprahov sa začnú v sobotu v Areáli bežeckého lyžovania Dobšinská ľadová Jaskyňa v Stratenej a pokračovať budú počas celého víkendu. Súťažiaci z rôznych krajín sa predvedú v rôznych mašérskych disciplínach. V nedeľu sa vyhodnotí Veľká cena Ľadovej/Ice Trophy v najprestížnejších kategóriách.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok