Advokát Para sa hnevá na Štandard. Neprávom. Dôkaz, že konal v záujme Kaliňáka, existuje

NS: Obvinený advokát Marek P. bude stíhaný vo väzbe Marek Para. Foto: TASR.

Advokát Marek Para obviňuje Štandard, že o ňom šíri nepravdivé tvrdenia a domnienky, pri ktorých vraj chýbajú akékoľvek dôkazy. Mýli sa. Dôkazy, že pracoval v záujme ministra Kaliňáka, predsa existujú. Dokonca v písomnej podobe.

Začalo sa to komentárom Štandardu Marek Para ako Ficov poradca? To znie ako hlúpy vtip. Kritizovali sme v ňom nomináciu Paru do tímu poradcov premiéra Fica. Za hlavný problém sme nepovažovali stíhanie Paru, ale to, že sa podieľal na útokoch proti prokurátorovi Vasiľovi Špirkovi.

Prokurátor Špirko v roku 2016 viedol vyšetrovanie proti Kaliňákovi a Počiatkovi pre podozrenia z korupcie. Nakoniec však pod tlakom vyšetrovateľov neskončili Kaliňák s Počiatkom, ale Špirko. Svedok Varga (ktorý pôvodne vypovedal proti Kaliňákovi) a jeho advokát Para spísali proti Špirkovi trestné oznámenie pre podozrenia z falšovania dokumentov. Komentovali sme to ako špinavú prácu Paru proti Špirkovi a konanie v záujme Kaliňáka a Bödöra.

Advokát Para požiadal Štandard o zverejnenie jeho reakcie, tá sa nachádza pod pôvodným článkom. Tvrdí v nej, že viaceré tvrdenia v komentári Štandardu boli nepravdivé. Autora komentára obviňuje, že šíri svoje domnienky, ktorým chýbajú akékoľvek dôkazy. Konkrétne, Para považuje za nepravdivé tvrdenie, že sa podieľal na útokoch proti Špirkovi a že tým pracoval v záujme Kaliňáka a oligarchu Bödöra (ktorý mal za Kaliňáka vplyv vo vedení polície).

Advokát Para tvrdí, že trestné oznámenie na prokurátora Špirka nebol útok, ale konanie v zmysle zákona, keďže Špirko bol podozrivý z falšovania podpisu svedka Vargu na jednej z troch zápisníc. Zároveň tvrdí, že pre Kaliňáka v roku 2016 nemohol pracovať, lebo sa s ním v tom čase nepoznal. A nakoniec konštatuje, že autor komentára mal konkretizovať dôkaz o práci Paru v záujme Kaliňáka. Lebo inak ide len o výmysly, ktoré sú urážlivé a porušujú princíp prezumpcie neviny.

Ak by sme v komentári Štandardu naozaj neuviedli nijaké dôkazy alebo indície, bolo by to nepoctivé. Ale dôkazy, po ktorých volá Para, sme uviedli. Existujú. A dokonca existujú v písomnej podobe. Postaral sa o to vlastnoručne Marek Para.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami