Máte chuť na zabíjačku, alebo by ste radi oslávili fašiangy? Košice budú cez víkend plné zaujímavých podujatí

KOŠICE – Manželské páry určite potešia zvýhodnené vstupenky na kultúrne podujatia v rámci kraja, našich najmenších rozhodne nadchnú fašiangové oslavy či edukačný program Záchrannej služby Košice. Smižianska zabíjačka ulahodí každému, kto má v obľube folklór a mäsové špeciality a pocta legendárnym hlasom v podaní českého speváka bude skvelá bodka kultúrneho víkendu.

zabijacka Zabíjačkové špeciality si budete môcť dopriať už tento víkend. Ilustračné foto: pexels.com

Fašiangová sobota – návrat k tradíciám, CVČ Orgovánová 5, Košice, 10. 2. 2024, 14.00 – 18.00 hod.
Začiatok fašiangových osláv v Košiciach sa uskutoční v Centre voľného času na Orgovánovej, kde návštevníci zažijú pestrý program plný zábavy a fašiangovej atmosféry.

Smižianska zabíjačka, Kultúrny dom Smižany, 10. 2. 2024, 9.00 – 15.00 hod.
S príchodom fašiangov sa pred kultúrnym domom v Smižanoch uskutoční Smižianska zabíjačka, kde budú prezentované tradičné zabíjačkové špeciality a sprievodný program s folklórnymi vystúpeniami.

Brigáda pod Turnianskym hradom, 10. 2. 2024 o 9.00 hod.
V sobotu sa koná aj brigáda na odstraňovanie náletových drevín a vynášanie materiálu na hrad, posilňujúca ducha komunity a starostlivosť o kultúrne dedičstvo.

Európsky deň čísla tiesňového volania 112, OC Cassovia, Košice 11. 2. 2024, 10.00 – 15.00 hod.
Pri príležitosti Európskeho dňa čísla tiesňového volania 112 pripravili Záchranná služba Košice a ďalšie zložky záchranného systému zaujímavý program pre verejnosť, zameraný na zvýšenie povedomia o dôležitosti tohto čísla.

Koncert Martina Chodúra – Pocta veľkým hlasom, Hlavná 59, Košice, 11. 2. 2024, 18.00 hod.
Populárny český spevák Martin Chodúr v tento deň vzdá poctu legendárnym hlasom hudobnej scény v bývalom kine Slovan, čo je ideálny tip na valentínsky darček pre milovníkov hudby.

Zvýhodnené vstupenky pre manželské páry počas Národného týždňa manželstva, 12. – 18. 2. 2024
Manželské páry môžu využiť špeciálne zľavy na divadelné predstavenia a bezplatné vstupy do kina Úsmev, či na výstavy v galériách, do múzeí, čo je skvelá príležitosť pre spoločné kultúrne zážitky.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok