Najprv vyhrážky smrťou, potom šialený útok nožom

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – Polícia v Čadci sa zaoberá otrasným skutkom, pri ktorom ostáva rozum stáť. Obvinený muž vytiahol na partnerku a dcéru nôž, došlo aj k vážnym zraneniam.

Muž nožom napadol dcéru a družku Muž je už v rukách polície. Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Štyridsaťšesťročného muža obvinili za zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a za nebezpečné vyhrážanie. Muž a jeho rodina žijú v obci Rudina v okrese Kysucké Nové Mesto, kde v rodinnom dome došlo k vážnemu konfliktu, ktorý sa takmer skončil katastrofou.

Podľa polície sa údajne muž svojej družke a dcére vyhrážal zabitím, pričom ich po hádke napadol nožom v ruke. Svoju 43-ročnú partnerku bodol do ľavej časti hrude, pri zápase si porezala aj malíček. Iba 18-ročná dcéra vyviazla s reznou ranou na tvári.

Obidve ženy museli byť hospitalizované, zatiaľ čo muž putoval do rúk polície. Vyšetrovateľka už spracovala podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Žilinský Štandard oslovil ohľadom situácie aj starostu obce.

„Osobne ich nepoznám, skôr z videnia. Zatiaľ som však na nich nepočul žiadne sťažnosti od susedov či ľudí z obce. Nijakým výrazným spôsobom nenarušovali dobré súsedské vzťahy v obci. Viac sa vám k tomu však vyjadriť neviem,“ uviedol v rozhovore starosta obce Marián Hutyra.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac