Minuloročná kampaň na zviditeľnenie profesionálnych vojakov nenaplnila očakávania

Minuloročná kampaň na zviditeľnenie profesionálnych vojakov nenaplnila očakávania, pripustilo ministerstvo obrany. Proces zvyšovania záujmu o službu v armáde označilo za dlhodobý, najviac chýba vodičov či kuchárov.

Do Ozbrojených síl SR vlani prijali 1154 vojakov, služobný pomer ukončilo 1129. Ambíciou bolo zvýšiť stavy v armáde o 1000 miest. Šírenie dobrého mena ozbrojených síl a zvyšovanie záujmu o vstup do OS SR je podľa rezortu dlhodobý proces.

Poukázalo napríklad na dlhodobú spoluprácu so strednými školami a konzervatóriami. Spoznávanie vojenského prostredia a vojenskej práce študentami stredných škôl umožňuje podľa neho ľahšie rozhodovanie sa stredoškolákov pri výbere vojenského povolania po ukončení školy.

(tasr)


Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok